Kezdőlap » Családi élet » Zölden a csomagolás és az ajándékozás terén

Zölden a csomagolás és az ajándékozás terén

Sokan, bár mindennapi életük során odafigyelnek környezetük védelmére, ünnepek környékén levedlik szokásaik és megadják magukat a fogyasztói társadalom csapdáinak. Teszik mindezt azért, mert úgy gondolják, hogy egy-egy alkalommal „belefér” egy kis lazítás az odafigyelésben vagy rokonaik ezt várják tőlük.

Pedig nem szükségszerű az, hogy lejjebb adunk igényeinkből, elképzeléseinkből, ha ajándékozásra kerül a sor. Lehet úgy megválasztani meglepetéseinket, hogy azok hasznosak, dekoratívak legyenek.

A legfontosabb feladatunk, hogy az ajándékozni kívánt tárgy vagy termék során figyelmesen járjunk el: olyat válasszunk, amit valóban használni is tud majd gazdája, s ne vegyünk egy újabb porfogót a polcra, különösen, ha az mesterséges anyagokból készül.

Legjobb megoldást választjuk, ha saját kezűleg készítjük el meglepetéseinket, már ha erre van lehetőségünk. Ha nincs, még mindig törekedhetünk helyi vagy kézműves termékek beszerzésére is.
Saját készítésű tárgynál is törekedjünk természetes anyagok, termények, magok, szőtt, nem szintetikus anyagok és olyan papírok felhasználásra, melyeket már egyszer használtunk vagy egy korábbi termékből maradtak vissza. Ezzel nem csak spórolunk, hanem egészen egyedi ajándékokat hozhatunk létre, s minden bizonnyal ismerősünk is jobban meg fogja becsülni.

A csomagolás sem mindegy: legjobban tesszük, ha elhagyjuk, mert alig pár órára szól és utána legtöbbször hulladékká válik. Kiválhatjuk egy apró masnival vagy egyéb díszítéssel. Ha kapunk hasonló meglepetéseket, tegyük el az ép csomagolóanyagot, hogy később felhasználhassuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük