Kezdőlap » Látnivalók » Zágráb

Zágráb

Zágrábban a horvát fővárosban izgalmasan keveredik a Balkán öröksége a sétálásra tökéletes történelmi belvárossal és a kellemes hangulatú kávézókkal. Zágráb talán legszebb gyűjteménye a négyezer darab műtárgyat átölelő kollekció, mely földrajzilag és időben is roppant széles tartományt ölel át. A zágrábi születésű magángyűjtő az ókor Távol Kelet szépségeitől Raffaello, Rembrandt vagy Renoir műalkotásáig sok mindent bemutat.

Bár a sétálás a legjobb módja, hogy felfedezzük az óvárost alkotó Felsőváros és Káptalandomb nevezetességeit, ám ha éppen a várnegyedbe tartunk, hogy gyönyörködhessünk Zágráb panorámájában vagy a város címerét színes cserepekkel kirakott, legóalakzatra emlékeztető borítású Szent Márk Templomban, úgy a világ legrövidebb siklójával is mehetünk. Az 1890 óta üzemelő jármű 66 méteres menettávját egy perc alatt teljesíti.

A várnegyedben található egy különleges tárlat, mely pár éve európai múzeum díjat is nyert. Az egyedi gyűjtemény igazáén megkapó módon foglalkozik a párkapcsolati gyásszal. A banális tárgyakhoz tartozó, szívfájdalmakban és csalódásokhoz kapcsolódó történetek mind átélhetővé válnak, de a múzeum bolt egyik legkelendőbb szuvenírjét megvásárolva birtokává kerülhetünk a rossz emlékeket kitörlő radírnak is.

A belváros szívében található a Palace Hotel, mely patinás palota 1907-ben szecessziós stílusban épült. A remek vendéglátást bizonyítja, hogy ebben a hotelben szállt meg többször is Sophia Loren.
Ugyan ez nem kifejezetten idegenforgalmi nevezetesség, csak érdekesség a vasárnaponkénti antikvitás piac, de szánjunk rá időt, mert megéri!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük