Kezdőlap » Hotel » Wörgl kisvárosa

Wörgl kisvárosa

Wörgl, egy Ausztriában található kisváros, amely a tiroli régió északi területein fekszik, az Inn-völgyben. Egykoron csupán néhány száz lakosa volt, azonban mára már körülbelül 8000 fő feletti lakossággal rendelkezik. A kisváros szerencsés elhelyezkedésének köszönheti azt, hogy viszonylag sokan látogatnak ide a síszezonok idején, ugyanis pontosan a tiroli síkság centrumában található, amit az Alpok kisebb csúcsai vesznek körbe.

Aki Wörglbe érkezik, kellemes osztrák vendégszeretettel találja majd szemben magát, a vidék ízével megfűszerezve. A helyiek nem túl sok szállást alakítottak ki itt, mivel kisvárosról van szó, de azért akad néhány hely, ahol kellemesen meg tudunk szállni.

A panziók, apartmanok és vendégházak híján sokan a környékbeli településeken keresnek szállodákat maguknak, azonban akik úgy döntenek, hogy a helyiek által kínált szállást vennék igénybe, a rendelkezésükre áll a Rainerhof, a Bed & Rooms, vagy a Hotel Tiroler Stuben.
Habár Wörglben nincs túl sok látnivaló, érdemes nekiindulni a kisváros utcáinak, és felkutatni a helyi érdekességeket. Mindenképp tekintsük meg például a helyi egyházi épületet, a Szent Lőrinc-templomot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük