Kezdőlap » Hotel » Wismar

Wismar

Wismar egy észak-németországi kikötőváros, ami a Balti-tengerre néz. Népességét tekintve 45 ezren lakják, és a közelében található legnagyobb város pedig Lübeck, ami 45 kilométerre fekszik tőle. A város különleges építészeti stílussal rendelkezik, ez pedig a téglagótika. Ez a stílus egyfajta középkori hangulatot ad a városnak, ami kicsi, magas házakban nyilvánul meg. Sokan hasonlítják a holland tengerparti városokhoz, ami nem is véletlen.
Wismar óvárosa az előbb felsorolt tényezők miatt 2002 óta szerepel a UNESCO világörökségi listáján. Hogyha a városban járunk, érdemes ellátogatnunk a Marktplatz-ra, azaz a piactérre, amelynek központjában a Wasserkunst, egy szökőkút áll, de az itt található épületek között a legszebb a Rathaus, a városháza épülete. Szintén híres az Alter Schwede épülete, amely ugyancsak az előbb említett téren található. A város gyöngyszeme egykor egy 13. századi templom volt, melyből mára már csak a 80 méter magas torony maradt meg, a Marienkirche. Híres épületek még a Nikolakirche és a St Georgen- Kirche, valamint a régi iskola épülete is építészeti műemléknek felel meg. A Fürstenhof egykoron egy hercegi palota volt, napjainkban pedig a városvezetés használja, de az épületét mindenképp érdemes megtekinteni.
Aki egyszer Wismarba látogat, az csodaszép városi környezetben találja majd magát, amit biztos soha nem fog elfelejteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sydney

Sydney Ausztrália legnagyobb városa, és fővárosa az Új-Dél-Wales államnak az országban. A több mint 4 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük