Kezdőlap » Hotel » Winterthur, egy csendes svájci kisváros

Winterthur, egy csendes svájci kisváros

Winterthur Svájcban található kisváros, amely igazán csendes, békés környezetben található, de nem messze van az ország legnagyobb városától, Zürichtől. A kisvárosban legalább 15 múzeum található, így aki ide látogat, biztosan nem lesz látnivaló hiányában.
A legjobb, hogyha legalább két napos kirándulást tervezünk a kisvárosba, hiszen ennyi idő elég lesz ahhoz, hogy a látványosságokat is mind megnézzük, és persze hogy túrázzunk, kiránduljunk is egy kicsit, hiszen gyönyörű zöld területek vannak errefelé. A város hegyes vidéken fekszik, ami megfelelő ahhoz, hogy biciklitúrákat tervezzünk, vagy csak sétálgassunk a zöld környezetben. Hogyha pedig a kulturális látványosságokra vagyunk kíváncsiak, akkor megtekinthetjük például Oskar Reinhart magángyűjtemény művészeti galériáját, de például az egész Európában legszebb Fotómúzeumot is. Az egyik hely, ahová mindenképp el érdemes mennünk, az az Óváros, ahol nemcsak sétálóutcák kapnak helyet, hanem megannyi bolt, és középkori templom is. Hogyha a séta közben elfáradtunk, itt megpihenhetünk egy kávézóban, majd folytathatjuk tovább a városnézést. A Sulzer-Areal kerületbe is érdemes ellátogatni, hiszen itt téglaépítésű gyárépületek, gördeszka park, színháztér, és számos bár is várja a vendégeit. Winterthur városában, és a város közelében összesen négy olyan várat találunk, melyek közül hármat szabadon lehet látogatni. A várak közül kiemelkedő szépségű a Schloss Kyburg, amely a várostól nem messze, körülbelül 7 kilométerre található, a Töss-folyó fölötti dombon fekszik, így a városra is szép kilátás nyílik innen. A másik, 13. századi vár a Schloss Mörsburg, melyet csak autóval tudunk megközelíteni, itt a várban egy múzeum is található, amely korabeli fegyvereket, és tárgyakat mutat be.
A városban minden évben rendeznek fesztiválokat is, közülük a legnépszerűbb a jazz-rock fesztivál, az Albanifascht, melyet június végén rendeznek meg Winterthurban. Szintén évente rendezik meg az óvárosi fesztivált, amikor a régi városrészben rendeznek zenés eseményeket, koncerteket többnyire augusztusban, vagy szeptemberben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tsivili, a Zakynthos szigeti üdülőhely

Tsivili Görögországban, a Zakynthos szigeten található üdülőparadicsom, amely a Jón-tengernél, a Peloponnészosz-szigettől nyugatra található. Amennyiben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük