Kezdőlap » Hotel » Wels a vásárváros

Wels a vásárváros

Wels felső Ausztriában Linz-től körülbelül 100 kilométerre található a Welsi pusztán a Traun-folyó völgyében. A városban évente több vásárt is rendeznek, aminek a szokása még a középkorban alakult ki, és mai napig is tart.
A vásárok közül a legnagyobb az Agraria ami egy mezőgazdasági expo ahova több mint 1000cég érkezik bemutatni a legújabb termékeiket évről-évre. Wels a közlekedési útvonalak találkozásánál fekszik Ausztriában, így több cég és gyár is létesült a térségben, ami miatt a város fejlődése felfelé vette az irányt.

Wels-t egy csodálatos panoráma veszi körül, egyik oldalról az Agydikirche, a másik oldalról pedig Ausztria második legmagasabb épülete a Theresienhochhaus határolja. A város főterén áll egy kút ami a legendák szerint egy szerencsekút ahova egy érmét bedobva, egy kívánságunk teljesül egy éven belül. A mellette lévő téren II. József szobrát tekinthetik meg a látogatók, nem messze tőle pedig a több mint 900éves gót plébániatemplomot, ahol érdekes üvegablak díszítéseket tekinthetünk meg. A városban található még egy hatalmas park ahol évente több nagy rendezvényt is tartanak. A külvárosi részen nézhetjük meg a Polheim-kastélyt és a lovardát is, ahol bizony akár egy teljes napot el lehet tölteni a nézelődéssel, és a lovarda teljes állományának megismerésével.
Wels-ben található még egy vár is ami régen egy főúri lakhely volt, így ennek a helynek minden porcikájából árad a díszes gazdagság régi varázsa. Természetesen múzeumok is üzemelnek itt, amik az osztrák történelem egyes korszakáról adnak további ismereteket, meglepő és látványos dolgokkal. Ezek közé tartozik Miksa császár halotti szobája is. A vár még I. Miksa császár tulajdonában volt amikor is lovagi tornákat, és az első igaz vásárokat megrendezték a városban, amikortól kezdve lett Wels a vásárok városa.

A környéken egy dolgot semmiféleképpen ne hagyjunk ki, ez pedig Ausztria legnagyobb aqua parkja ami Bad Schallerbachban található. Egy olyan élményt kaphatnak itt a strandolás szerelmesei, és akik imádjak a vizet, amit soha az egész életükben nem fognak elfelejteni.
Wels városában nagyon sok szállás közül válogathatunk, vannak nagyobb hotelek, amiket előre foglalás esetén vehetünk igénybe, és vannak kisebb szállodák, amik bár nem nagyok, de mindig vannak szabad szobáik, ám nem a város központi részében. Az apartmanokból sincs hiány, mivel a hegyoldalakon megannyi kis lakóházat találunk, amiket a helyi lakosok, és nagyobb utazási irodák üzemeltetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Vrasna városát

Vrasna a Strymonikos tengeröbölben található, Thessalonikitől egy kicsit messze, 80 kilométerre. Maga a város a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük