Kezdőlap » Hotel » Washington, az USA fővárosa

Washington, az USA fővárosa

Washington város, az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, mely nevét az első elnökről kapta, George Washington-ról. A városhoz tartozik Columbia Kerület is, vagyis egyetlen önkormányzat irányítja mindkettő területet. Washingtonban található az ország több fontos intézményének a székhelye is, például itt van a Világbanknak, a Nemzetközi Valutaalapnak, és az Amerikai Egyesült Államok Szervezetének is a székhelye. Gyakran szerveznek tüntetéseket a National Mall parkban, de mindez csekély jelentőségű ahhoz képest, hogy a városban mennyi nemzeti és történelmi emlék, múzeum, és emlékmű található. Washington igencsak népszerű turisztikai úti cél, évente több ezer turista érkezik ide a világ minden tájáról.

Washingtont, vagy ahogy sokan csak rövidítve hívják, D.C.-t körülbelül félmillióan lakják. A város közepén található National Mall parkban több vezetőnek állítottak emléket, így ez a hatalmas nyitott tér rengeteg embert vonz magához szinte minden nap. Ugyancsak ez az a terület, amely összeköti a Fehér Házat, és a Capitolium épületét egymással. Szintén ezen a téren található a Washington-emlékmű is, valamint a Thomas Jefferson emlékmű, a Lincoln emlékmű, egy II. világháborús nemzeti emlékmű, egy Albert Einstein emlékmű, és még számos más katonai emlékmű is.

A városban találjuk meg a híres Smithsonian Intézetet, mely egybefoglal olyan múzeumokat, mint a Nemzeti Légi és Űrmúzeum, az Amerikai Történelmi Nemzeti Múzeum, a Nemzeti Állatkert, valamint még további 9 múzeumot. Természetesen a Smithonian múzeumokon kívül is van még néhány múzeum a városban, galériák és gyűjtemények.

Washingtonban találjuk meg a Kongresszusi Könyvtárat, és a Nemzeti Levéltárat is, ahol több fontos történelmi jelentőségű dokumentumot is őriznek. A város saját könyvtárhálózata 27 könyvtárat foglal magában. Az amerikai főváros azonban szinte kimeríthetetlen mennyiségű turisztikai érdekességet, és látványosságot rejt magában, valamint annyi híres helyet, hogy azt felsorolni nem is igazán lehet. Aki kíváncsi minderre, érdemes egyszer elutaznia ebbe a városba, és eltölteni ott némi időt, hogy megismerje a város főbb nevezetességeit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük