Kezdőlap » Hotel » Wachau

Wachau

Wachau egy Ausztriában található kulturális helyszín, egy olyan völgyszoros, amely az ország alsó részében, a Duna mentén 30 kilométer hosszan terül el. Ezt a tájegységet még 2000-ben nyilvánították a világörökség részének, vagyis ily módon védett területnek számít. A tájnak egyedülálló szépsége van, és már nagyon régóta termesztenek itt szőlőt. Ezen kívül olyan területrészek tartoznak a 184 km2 –es területhez, mint a folyamvölgytől kissé arrébb húzódó Dunkelsteinerwald lankái, és a Waldvierteil-től nem messze elhelyezkedő peremterület is. Wachau magában foglal néhány települést, melyeknek építészeti műremekei között várakat, templomokat, kolostorokat, és középkori lakóházakat is felemlíthetünk, melyek teljes egészükben megőrizték a környék középkori hangulatát. Az épületek között fellelhető néhány osztrák barokk építészeti műremek is.

Tulajdonképpen hogyha szeretnénk végignézni a Wachau tájat, akkor végigutazhatunk 30 kilométer hosszan azokon a kis falvakon, melyek egymást követik, amint az út a szőlőkkel borított dombok között kanyarog. Már korábban említést tettünk a szőlőtermesztésről, azért nem árt tudni, hogy itt van Ausztria legnagyobb borvidéke is. Évente több százezer turista érkezik ide, erre a szép tájra, hogy megnézze ezt a környéket, és hogy részt vegyen azon rengeteg programok, fesztiválok, koncertek és színházi előadások egyikén, melyeket itt a közönség számára rendeznek.

Hogyha úgy döntünk, hogy szívesen ellátogatnánk mi is erre az igazán egyedi helyre, akkor jó előre foglaltassunk szállást, hiszen nagyon népszerű turistaparadicsomról van szó, és hamar lefoglalják a jobb ajánlatokat. Több szállás, vendégház van a Wachau területén, hotelek és családi apartmanok is, amelyek mindegyikében szép kilátás, és kellemes környezet várja a vendégeket. Felkapott hely a 4 csillagos Hotel Schachner, a 4 csillagos Hotel Weinresidenz Sonnleitner, valamint a Hotel Garni Weinberghof, és a Zum Schwarzen Raben is.
Wachau hazánktól, a fővárostól nincs messze, a távolság csupán 250 kilométer, amit egész nyugodtan autóval megtehetünk néhány óra alatt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük