Kezdőlap » Étel » Virslit virslivel

Virslit virslivel

Mint ismeretes sokak kedvence a virsli, ám ki kell hangsúlyozni, hogy igencsak nagy a választék eme piros színű, hosszúkás eledelből. Persze ez nem baj ,sőt lehet ebben rejlik a titok, hiszen bárki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. Van aki a sertésből készült virslit szereti,de vannak olyanok akik a baromfiból készült virslit keresik és a marhából készült virsli sem mellőzendő íz tekintetében.

Melyik gyerek ne ismerné a virslis kiflit, ami anyu csomagol uzsonna gyanánt, és az esti vacsora kellékeként a tányérra felszeletelt virsli karikákat, melyek észrevétlenül belopják magukat a gyerekek szívébe.

Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a virsli nemcsak a gyerekek kedvencévé vált, hiszen gyorsan és könnyen bármilyen finomság elkészíthető belőle, így a háziasszonyok is előszeretettel használják sütésnél és főzésnél alapanyagként. Szinte percek alatt össze lehet állítani a hagymás virslisalátát vagy akár virsli pástétom is készülhet belőle, melyet több célra is fel tudunk használni, akár szendvicsek megkenésére, illetve töltelékkén vagy díszítésre is alkalmazhatjuk. A bátrabbak pörköltet is főzhetnek virsliből, egyszerűen és gyorsan hagyma, paradicsom és paprika hozzáadásával.

Fontos megemlíteni, hogy eme finomság, lehet, hogy a dietetikusok szemével nézve nem a legegészségesebb eledel,de kétség kívül könnyen és gyorsan elkészíthető a nap bármelyik szakában és viszonylag olcsón hozzá lehet jutni, ami nem mellékes.

Elmondhatjuk, hogy a sok fajta virsli nem csak a mindennapokban van jelen,de szilveszterkor különös figyelmet fordítunk rá,hiszen szinte hagyománnyá vált az újév váráskor a finom puha kenyérrel és mustárral elfogyasztott virsli.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk tejfölös csirkepaprikást?

A tejfölös csirkepaprikás elkészítési ideje 50 perc így akár munkából hazaérve is készíthetjük, amíg fől …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük