Kezdőlap » Internet » Világháló a gyermekek világában

Világháló a gyermekek világában

Talán nem is tudják pontosan, hogy ki is az a Steve Jobs, az sem biztos, hogy a cipőfűzőjüket betudják kötni egyedül, de hogy napjainkban egy hatéves gyermek jobban ért a számítógépekhez, mint egy sokat tanult felnőtt az tény. Nekik könnyű, hiszen már beleszülettek ebbe a csodálatos digitális világba, ahol minden szinte gombnyomásra működik. Nem kell hosszú perceket várniuk arra, hogy a számítógép betöltse a kezdő képernyőt. Nevetve nézik szüleik floppyjait, melyek oly fontos dolgokat őriztek , hogy most új formát öntsenek ” felnőve” mostani feladataikhoz.

Gyermekeink már tőlük tanulnak beszélni ,s problémáikat is inkább nekik mesélik, tanácsot várva. De biztosan ,hogy jót tesz ez nekik ? ” Pótszüleik ” túl sokat mutatnak nekik, olyan helyekre viszik el őket, melyek bajba sodorhatják őket, a túl sok információ után. A gyermekek fel sem fogják , hogy nem minden az aminek látszik és egy ártatlan beszélgetés valamelyik oldalon, nemcsak a saját ,de a családjuk biztonságát is veszélyeztetik, mert ugye ami egyszer a világhálóra kikerül azt már nehezen tudjuk leszedni onnan később. A gyermek nem mindig meséli el , hogy kivel beszélgetett vagy mit is töltött fel. Szerencsére azért már egyes oldalakra komolyabb regisztráció és szülői engedély szükséges, de ezek is könnyen kijátszhatók, úgy hogy a szülő csak később szembesül azzal a ténnyel, hogy kisgyermeke levelezik néhány emberrel.

Ilyenkor fontos az , hogy átnézzük a gyermek gépet,és beállítsunk egy szűrőt , mint ahogyan a televíziókon is megtehetjük. Kizárva azt, hogy a gyermek olyan oldalakat tudjon megnyitni ,melyek nem az ő korosztályának lettek létrehozva.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük