Kezdőlap » Utazás » Vietnám látnivalói

Vietnám látnivalói

Vietnám Délkelet-Ázsiában található ország, méretét tekintve alig kisebb, mint Németország, fővárosa pedig Hanoi. Felszíne dombos-hegyes, és az ország 75%-át sűrű erdő borítja. A vietnámi gazdaság jelenleg a leggyorsabban növekvő gazdaság az egész világon. Az ország történelme nagyon régre, még időszámításunk előtt 1200-as évekbe nyúlik vissza, a területen több dinasztia is volt a történelem során, és sok háború is zajlott ezen a területen.

Vietnám természeti szépségekben bővelkedő ország, amely még mai napig képes volt megőrizni az ősi kultúráját, miközben a társadalom magas fokú civilizáltságnak örvend. Aki ide érkezik, megcsodálhatja egy évezredes kultúra emlékeit, a napjainkban megjelenő modern kultúra fejlődésével együtt. Hogyha ebbe az országba szeretnénk ellátogatni, érvényes vízumra lesz szükségünk, amit a fővárosi Vietnami Nagykövetségen beszerezhetünk.

Hanoit, az ország fővárosát egyszerre nevezhetnénk újnak, és réginek, hiszen ez a két érték egyforma arányban keveredik benne. Egyik másik város sem fogható hozzá az országban, hiszen a nyüzsgő piacai, éjszakai élete, és különleges konyhája igazán egyedivé teszi. A város központja  a Hoan Kiem tó köré épült fel, innen könnyen eljuthatunk a főbb látványosságokhoz, például a One Pillar Pagoda-hoz, és a Van Mieu-höz is. A városban árnyékos kisebb utcák, és szépen karbantartott parkok is várják a látogatókat, hogy itt pihenjenek meg, miután megtekintették a modern felhőkarcolókat, vagy a régi francia épületeket.

A második legnagyobb város, ahova érdemes ellátogatni, Saigon, amely nemcsak nyüzsgő gazdasági és ipari központ, hanem a kulturális élet központja is egyben. Itt található nevezetesség a Giac Lam Palota, a Miasszonyunk Székesegyház, valamint a Ho Chi Minh Múzeum is, de aki vásárolgatni szeretne, mindenképp érdemes felkeresnie a Ben Tanh piacot. Egy másik hely, amit mindenképp érdemes megtekinteni az országban Dalat városa, ahol a hűvösebb éghajlat jellemző –ezt Vietnám legelbűvölőbb városaként tartják számon gyönyörű szép parkjai és környezete miatt. Itt kirándulásra is adódik lehetőség, hiszen a hegyeket egyszerűen közelíthetjük meg innen. Az itt található látványosságok közül kiemelhetjük a Hang Nga Vendégház és Galériát, a Nyári Palotát, Dalat Francia-negyedét, valamint a Szerelem-völgyét, amely egy kisebb séta után érhető el.
Nha Trang tengerpartján a víz kristálytiszta, így itt kiválóan lehet búvárkodni, horgászni, de akár relaxálhatunk is a különböző kozmetikai szolgáltatások igénybevételével, vagy elmehetünk egy minőségi helyi étterembe is. A part mentén sétálva is eljuthatunk a Long Son Pagodához, vagy a Cham Toronyhoz. Vietnám egyik leghíresebb épületét, a Thien Mu Pagodát Hué városában tekinthetjük meg, ahogy a Citadella maradványait is. A Halong Bay-t a helyiek egy természeti csodaként tartják számon, úgy gondolják hogy a sárkány teremtette, ám az öböl valójában egy 3000 kisebb szigetből, szél-, és víz alkotta barlangokból álló rendszer. A barlangok közül kiemelkedő a Hang Dau Go, és a Thien Cung Barlang.

Mielőtt Vietnámba látogatunk, mindenképp adassunk be magunknak minden kötelező védőoltást, még az olyanokat is, amelyeket gyermekkorunkban már megkaptunk, hiszen számos betegséggel számolhatunk itt, valamint a csapvizet sem ajánlatos fogyasztani, csupán palackozott vizet szabad.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Reykjavikot

Ha a föld legészakibb városába akarunk ellátogatni, akkor nincs más dolgunk mint elutazni Izland fővárosába …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.