Kezdőlap » Betegségek » VideóJáték függőség

VideóJáték függőség

A játékfüggőség, egy súlyos betegség, ami először a PC-k és konzolok megjelenésével kezdődött, de tovább terjedhet az okostelefonok megjelenésével.

Tehát van egy emberünk, aki minden szabadidejét videojátékkal tölti. Kezdetben órákat, majd napokat egyhuzamban. A napi rutin megszűnik létezni, ill. átalakul játszássá és a végén a munkába, iskolába menés, az evés és a tisztálkodás is gondot okoz. Ennek a betegségnek az rpg és válfajai, ill. az online szerencsejáték a legfőbb kiváltói. A betegség elterjedésében, nagy szerepet játszik az internet és annak elterjedése (hiszen vannak csak szimplán internet függők is).
Az rpg egyik alkategóriája az MMORPG – nagyon sok szereplős online szerepjáték , tehát interneten játszható játék. Sok játék először ingyenes, de később a játékban való részvételhez minél több tárgyat kell venni igazi pénzért, úgyhogy jól le is tudja szívni a bankszámlát. Nem ingyenes pl. A World of Warcraft és a Lineage. Az MMORPG-knek az a lényegük, hogy alkoss magadnak egy karaktert és a bőrébe bújva, több millió „emberbőrbe bújtatott karakterrel” együtt játssz.

Azaz virtuális, és azon túl,e gy második, egy online életet kínál. Az átlagembernek csak kikapcsolódást nyújt a szürke hétköznapok fáradalmaiból, de, akik betegek, azoknál elsődleges életté válhat. Történik ez világszerte, kortól függetlenül, volt, aki a gép előtt halt éhen vagy kómába játszotta magát. Volt egy nagy port kavart eset, Koreában, ahol egy házaspár lement a legközelebbi internet kávézóba 1-2 óra World of Warcraft játékra, de az 1-2 órás játékból, több órás szórakozás lett, hazaérve holtan találták, 4 éves kislányukat, megfulladt, a szülők meg börtönbe kerültek.

A függőség már komolyabb probléma, de itt is a játékoson múlik a dolog, lehet ő egy sorozatnak a függője, ami szerencsére csak naponta vagy hetente van (így senkinek sem tűnik fel a probléma), de ha ennyire elszigetelődik a világtól és a való élettől, akkor ott pszichológiai probléma van a háttérben és segítséget kell kérnie.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük