Kezdőlap » Hotel » Vicenza városa

Vicenza városa

Vicenza városa Olaszországban található, az északi részen, Vicenza megyében. Sokan csak úgy ismerik ezt a várost, mint Palladio, hiszen sok épületet épített fel egy Palladio nevű építész itt. Vicenza az ország egyik jelentős idegenforgalmi, művészeti központja, hiszen a belvárosát gyakran látogatják meg turisták lényeges kulturális értékei miatt. Tulajdonképpen maga a város is világörökségi listán szerepel, de ezt kiterjesztették még a ’90-es évek végén az egész tartományra, hiszen Veneto régió többi területén is található kulturális örökség.

Vicenza városa egyébként napjainkban fontos ipari központ is, elsőként emelkedik ki a textilipara, hiszen híres a ruhaiparáról, valamint az ékszeriparáról is. Minden évben három alakalommal a városban megrendezésre kerül a Vicenza Orot nevű ékszerkiállítás is, mely világhírű. A városban egy folyó gazdagítja a látképet, a Bacchiglione, mely a Berici-hegy északi területeinél folyik.

Vicenza látnivalói között elsősorban gazdag építészeti remekeit említhetjük meg, hiszen a belváros telis tele van szebbnél-szebb palotákkal, és templomokkal. A város területén közel 20 templom található, melyek között van egy 15. századból származó dóm, valamint legalább 30 palota, melyek ékesítik a települést, és emelik kulturális értékét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rövid ismertető Materáról

Matera egy dél-olaszországi kis város, ahová azért érdemes ellátogatni, mert sok látnivaló található a területén. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük