Kezdőlap » Betegségek » Veszedelmes kór – ebola

Veszedelmes kór – ebola

Mindenki hallgat híreket. Viszont igazán csak akkor figyel oda az ember ha őt magát is érintheti a dolog. Ma essen pár szó az ebola vírusról, a betegségről, ami Afrikában őshonos.Időről időre fel bukkan. Nevét egy Kongói folyóról kapta ami közelében járvány volt. Egy egyszerű kézmosással is védekezhetünk a fertőzés ellen. A vírus maga ugyanis igen sérülékeny.A tünetek magas láz, influenza szerű ízületi fájdalmak, gyulladások,bőr alatti vérzések. A szegényebb országokban köztük Afrikában a mindennapi betevő megszerzése igen komoly kihívás a családoknak.

Így megesik hogy olyan állati hús kerül az asztalra ami akár fertőzött is lehet a kórral. A higiénia azért is lenne fontos mert cseppfertőzéssel terjed a betegség. A reptereken komoly megelőző munka folyik aki lázas vagy betegség tüneteit mutatja kórházba szállítják. Sajnos a betegség nem válogat lehet az gyermek vagy felnőtt, asszony vagy férfi. A kint lévő orvosok és önkéntesek igazi hősök. Nem féltik saját testi épségüket,életüket. Őket csak az élteti,csak az lebeg a szemük előtt minél több életet megmentsenek. Át segíteni őket ezen a poklon. Merítsünk erőt és hitet ezeket az embereket látván.

A kísérleti szérum remélhetőleg legyőzi ezt a szörnyeteget ezt a kegyetlen gyilkost. Itt Magyarországon csekély az esélye hogy a fertőzés felüsse a fejét. De az ördög soha nem alszik! Az egészségügy fel van készülve ha szükséges van segítség. Távoli szemlélőként csak bízni tudunk és imádkozni hogy kevesen vesszenek oda és az egyedül maradtak hamar megnyugvást találjanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mellkasi fájdalmak

Ha szorít a mellkasunk, azonnal szívrohamra gyanakszunk. De mi a helyzet akkor, ha nem szorítást …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük