Kezdőlap » Fitnesz » Vérpezsdítő latin ritmusok- ismerd meg jobban a Zumbát!

Vérpezsdítő latin ritmusok- ismerd meg jobban a Zumbát!

Sokan az edzőteremben izzadnak, mások futni járnak, de vannak akik a jógára esküsznek. De mégis mást szeretne kipróbálni, valami újat? Az ideális testmozgási formát keresi? Szeretne táncolni, feltöltődni de legfőképpen fittnek lenni? Ismerkedjen meg a latin eredetű tánccal, a zumbával.

Beto Perez volt az, aki véletlenségből létrehozta a zumbát, amely a salsa, merengue, samba és egyéb latin eredetű táncok alaplépéseire épül. Mára már világszerte elterjedt sporttá vált, havonta kb 7,5 millió ember táncol és űzi ezt a “sportot”.

Egy órás tréning alatt a zumbázók kb 4-5000 kalóriát is el tudnak égetni anélkül, hogy ez feltűnne nekik. Emellett megtanulják a koreográfiákat, feltöltődnek pozitív energiával és már az első órán érzik hogy ez más mint a többi sport.

A zumba célja az, hogy olyan mozdulatsort tanuljunk amely könnyen átlátható és követhető, valamint megfelel a fitness különböző céljainak, melybe beletartozik az állóképesség javítása, kondíciójavítás valamint zsírégetés.

Az oktatónak az a célja, hogy könnyen követhető mozdulatsort állítson össze a zumbázóknak, ami által a zene és a mozgásssor kombinációjaként egy fitness gyakorlatsor jön létre. Az aerobik a végtagok átmozgatására specializálódott, így kiesik látóköréből a csípő, de a zumba viszont beemeli a csípőt és törzset a mozgásanyagába, ezáltal mindenünket átmozgatja.

A zumba lényege nem az hogy minden lépést tökéletesen leutánozz! Az a fontos hogy hallgasd a zenét, táncolj, élvezd, és érzed jól magad! Nem számít a korod, nemed, és az sem hogy mennyire vagy fitt. Mindenki bátran próbálja ki, nem fogja megbánni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ideális napszak edzéshez – létezik ilyen?

A legtöbben délután 4, és este 8 óra között végeznek súlyzós edzést: ennek oka inkább …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük