Kezdőlap » Hotel » Venezuela egyik legérdekesebb helye, Petare

Venezuela egyik legérdekesebb helye, Petare

Petare egy külváros, amely Venezuelában, azon belül is Miranda államban található, a Caurimare és a Guaire folyóknál. Petare Caracas külvárosa, ezért nem éppen a turisták által legnépszerűbb helyen található, és valóban mivel kissé kieső hely, ezért nem sok szálláshely található itt. A külváros nem igazán tud fejlődni, mivel itt még mindig számottevő a szegénység, annak ellenére, hogy 369 ezren élnek itt. Az utcákon gyakran találkozunk buhoneros-okkal, akik a helyi árusok, tőlük bárhol az utcákon bármit megvehetünk az élelmiszertől az elektronikai cikkekig.

A várost a 17. században alapították őslakos karib törzsek, majd spanyol gyarmatosítók is érkeztek erre a területre. Később kereskedők, és tengerészek is letelepedtek ezen a helyen, majd egy sajátos népesség alakult ki a területen, akiknek főbb tevékenysége a mezőgazdaság, és a kereskedés volt. A kis település egyre termékenyebbé vált, és jó éghajlatának köszönhetően kávét, cukornádat, kakaót, kukoricát is termesztettek a helyiek, így a gazdaság is fellendülhetett. Később a kisvárost Caracashoz, az ország fővárosához csatolták, mint annak külvárosi része. A helyi társadalom az idők során két fontosabb műemléket hozott létre, a Dulce Nombre de Jesús templomot, és a Mária Magdolna kápolnát. Hogyha erre járunk, mindenképp tekintsük meg ezeket a látnivalókat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Roskilde, Dánia

Roskilde Dániában található, Koppenhágától, a fővárostól körülbelül 25-30 kilométerre. Az ország városaihoz képest is kevesen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük