Kezdőlap » Divat és szépség » Vékony szálú haj – mit tegyünk, hogyan ápoljuk?

Vékony szálú haj – mit tegyünk, hogyan ápoljuk?

Vékony szálú, tartás nélküli haj: sok nő szenved ettől a problémától. A vékony haj matt, erőtlen, volumen nélküli lehet. Különböző okai lehetnek a hajszálak elvékonyodásának. Valakinél a vékony haj öröklött eredetű, természeténél fogva ilyen típusú. Egyeseknél a hajszálak száma kevesebb. A haj akkor számít vékonynak, ha egy hajszál körülbelül fele olyan vastag, mint annál, aki normál hajjal rendelkezik. A haj egészségéhez a vastagságának nincs köze: a vékony szálú haj is lehet egészséges. Mivel az ilyen haj rendkívül érzékeny struktúrájú, fontos a kímélő ápolás.

A mindennapi terhelés a vékony hajat károsíthatja, ezért különös odafigyelést, és megfelelő ápolást igényel, hogy egészséges maradjon. A hajformázó készítmények használatáról ajánlott lemondani. Ezek a termékek petyhüdtté, nehézzé teszik a hajat, és a hajvégek töredezéséhez vezethetnek. A hajmosásnál legyünk óvatosak, és használjuk vékony szálú hajra való, speciális sampont. A mosáshoz, és az öblítéshez használt víz langyos, vagy hűvös legyen: ez segít a fejbőr vitalizálásában. A sampon felvitelénél masszírozzuk át a fejbőrt: ez javítja a vérellátást, és serkenti a hajnövekedést.

A hajszárítót lehetőleg kerüljük. A vizes hajat óvatosan töröljük át, ne dörzsöljük a törölközővel. A vékony hajra ajánlott a rendszeres hajápoló kúra. Válasszuk a vékony szálú hajra kifejlesztett, tápláló pakolásokat. Ha rendszeresen vágatunk a hajvégekből, elkerülhetjük a haj töredezését. A vékony haj hajlamos elektrosztatikusan feltöltődni fésülésnél. A drogériákban kapható speciális antisztatikus hatású hajkefékkel, és fésűkkel ezt megelőzhetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A haj

” Ha van valami a világon ami nem tartós, az a tartó hullám” ( Kunze) …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük