Kezdőlap » Növények » Vegyünk lepkeorchideát

Vegyünk lepkeorchideát

Rengeteg féle orchidea létezik. Hazánkban a lepke orchidea /phalaenopsis/ a legismertebb és legelterjedtebb. Különleges növények közé tartozik. Nagyon sok otthon ablakát díszíti, számtalan sok színben pompázik. Sokan nagyon félnek a tartásától mert nem ismerik, de ha betartjuk a szakértők tanácsait akkor gyönyörű virágokat nevelhetünk. Ha otthonunk díszeként választjuk ajánlatos utána olvasni a gondozásának. Ennek a fajtának a legkönnyebb az otthoni tartása. Eredeti élőhelyük Dél-Kelet Ázsia meleg, párás, szellős klímával rendelkező trópusi erdeiben van. A fák tetején telepszik meg. Léggyökerein keresztül veszi fel a tápanyagot. Virágai valóban hasonlítanak a pillangóhoz. Nevelésükhöz nagy odafigyelésre van szükség. Nincs pihenési ideje ezért egész évben virágozhat,nagyon változatos színekben pompázik.

Gondozása
az orchideát világos helyen tartsuk, nyáron kirakhatjuk az udvarra, teraszra a tűző naptól védett helyre. Heti egyszeri öntözés elegendő. Figyeljünk, ne álljon a víz alatta. Nedvességtartalmát a léggyökerek színe jelzi ha zöld nincs szükség vízre ha világos szürkés színű öntözzük meg. Erre a legmegfelelőbb az esővíz vagy szénsavmentes ásványvíz. Párásításra nagyon figyeljünk, nagy a páraigénye. Szükség lehet párásítótálca használatára. /egy tálcába kavicsokat szórunk és felöntjük vízzel/ erre helyezzük a növényünket.
Fontos, hogy a növény gyökere és levelei ne érintkezzenek a párásításra használt vízzel. 2-3 évente ültessük át az erre a célra használható speciális orchidea ültető közegbe. Orchideák nevelésére kapható átlátszó cserepet használjunk, ez nagyon hasznos mert a gyökere is képes a fotoszintézisre. Ahhoz hogy virágozzon is a növényünk tápoldatozzuk kifejezetten orchideának való tápoldattal. Általában nyáron növekszenek ha jól érzik magukat akár egész télen is virágozhatnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük