Kezdőlap » dioptriás napszemüveg » Védd a szemed világát!

Védd a szemed világát!

Az UV sugárzás nem csak a bőrünkre fejt ki károsító hatást, hanem legérzékenyebb testrészünkre a szemünkre is. Mivel a szemünket nem tudjuk napvédő krémmel védeni a sugárzás káros hatása ellen, így megalkották a napszemüveget. Első körben azok élvezhették a napszemüveg előnyeit, akiknek nem volt probléma a látásukkal. A napszemüveg lencséjét úgy tervezték, hogy képes legyen a károsító sugárzások kivédésére, mint az UV A és B sugárzás, illetve színezték az üveget, hogy ne okozzon gondot az erős napfény a távollátásban.

Legújabb fejlesztéseknek köszönhetően pedig, azok akik látásproblémával küszködnek is hordhatnak napszemüveget. Megjelentek a dioptriás szemüvegek. Az erős, világító és vakító fény hatására a kontrasztérzékelése a szemnek csökken, illetve fokozatosan aktívan működnek a fényt érzékelő sejtek, mely hatására a szem gyengébbé válik, könnyen elfárad. A napszemüveg segít a kontrasztosításban, így a szemnek nem kell erőlködnie, illetve védelmet nyújt az UV sugárzással szemben is. A dioptriás szemüvegek, még inkább ezt a célt szolgálják, hiszen az egyébként is gyengébb szemnek, még nagyobb erőhatást kell kifejtenie nagy fény hatására. A dioptriás napszemüveg előnye, hogy dizájnos keretben, bármilyen dioptriával elérhető, tökéletes kiegészítő nyáron. A lencsék egyedileg színezhetőek, és akár a két szemre igazíthatóak.

Lehet-e más megoldás is, hogy védjük a szemünket? Vannak UV védelemmel ellátott kontaktlencsék is, viszont ezek még mindig nem segítenek kivédeni a nap erőssége okozta kontraszt problémát. Ehhez kiegészítőnek, még mindig szükséges a napszemüveg, vagyis a legjobb megoldásnak a dioptriás szemüveg mutatkozik, mely mind az éleslátáshoz, mind pedig a tökéletes látáshoz segítséget nyújt. Autóvezetőknek, akik hosszú útra indulnak, mindenképp szükséges kiegészítő a napfényes, hőségben.

Olcsó és kiváló minőségű dioptriás napszemüveget keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért hasznos a dioptriás napszemüveg?

Az ember természetre káros tevékenységeinek köszönhetően ózonrétegünk sajnos egyre vékonyabb, a rajta tátongó lyuk egyre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük