Kezdőlap » Hotel » Várpalota nevezetességei

Várpalota nevezetességei

Várpalota a Dunántúlon, Veszprém megyében, az északkeleti területen található, a fővárostól 90 kilométerre fekszik, pontosan Veszprém és Székesfehérvár között.
A városban nagyon sok kisebb fogadót találunk, amik közül a legismertebb a Két bagoly fogadó. Ez a vendéglátóhely a 8-as főútnál található, és ennek köszönhetően a környék egyik legmodernebb, és legjobban felszerelt szálláshelyének számít. Innen kiindulva érdemes a város minden nevezetességét egy nap leforgása alatt megtekinteni.
Elsőnek látogassunk el a Tury várhoz, ami a környék mementója, és már több mint 700 éve Várpalota központja. Miután kívülről-belülről megismertük a várat, látogassunk el a Zichy-kastélyba, ahol a Trianon- Múzeum is található. Itt jobb hogyha egy kicsit több időt eltöltünk, mivel a magyar történelemben mégiscsak egy sorsfordító eseményről alkotott kiállítást tekinthetünk meg. Ezek után vegyük az irányt a múzeumok felé, elsőnek a Magyar Vegyészeti Múzeumot, majd a Helytörténeti Gyűjteményt, és utána a Szabó Homokbányát látogassuk meg, lehetőleg ilyen sorrendben, hiszen ezek a helyek sok pontban kötődnek egymáshoz. Ha már a homokbányát végigjártuk, irány a Sztáray Antal által létrehozott Bányásztörténeti Kiállítás, ahol az előbb megtekintett bányának a történetét, és eszközeit ismerhetjük meg jobban. A városban sétálgatva felfedezhetjük még egy volt zsinagóga épületét is, ami ma már egy galéria, de megtalálhatjuk a környéken a Jószerencsét Művelődési Központot is, ahol folyamatos rendezvényeket tartanak a nyár folyamán.
Várpalotától egy kicsit eltávolodva érdemes betérnünk még a Királyszállási Erdészetbe, és a Bátorkői Várba is. Ha minden látnivalót végigjártunk, elmondhatjuk magunkról, hogy szó szerint kívülről-belülről megismertük Várpalotát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük