Kezdőlap » Hotel » Városnézés Solothurn-ban

Városnézés Solothurn-ban

Solothurn egy olyan svájci város, amely Berntől 35 kilométerre található, és amelyet az országban a legszebb barokk városnak tartanak. A zsúfolt óvárosában rengeteg építészeti emlékmű található, melyekre nemcsak a svájci, de a német és az olasz stílus is jellemző. Szinte az egész óvárosi rész 17-18. századi épületekből áll, így nem is csoda, hogy az egészet kulturális örökséggé nyilvánították, és megőrzéséért a várost Wakker-díjjal is kitüntették.
Természetesen a városnézést az óvárosban érdemes kezdeni, azonban az nem azt jelenti hogy a város többi részén nincs sok látnivaló. Solothurn egyik látványossága a római erőd, melyet ugyanolyan sokan látogatnak meg, mint a város legrégebbi részét. Szintén említésre méltó a 17. századi jezsuita templom, és a 18. századi Szent Urzusz székesegyház is. A városban található egy úgynevezett csavaros torony, mely még a 12. századból maradt fenn, ennek az óratornya igazán egyedi látványt nyújt minden erre járó számára.
Solothurn két oldalán a Sion-hegy két dombján két erőd található, melyek „őrzik a várost”, és persze gazdagítják a látnivalók sorát is. Sokan a legszebb nevezetességnek a helyi kupolás városházát, és a Maison Supersaxo-t tartják, míg mások a Történelmi és Etnológiai Múzeumra a legbüszkébbek.

A történelem kedvelőinek érdemes ellátogatni a Régi Fegyvertári Múzeumba, ahol a legnagyobb európai páncélgyűjteménnyel találkozhatnak. Solothurn városában egyébként érdekesség, hogy 11 templom, 11 torony, és 11 szökőkút található, de ez a szám megjelenik a korábban már említett Szent Urzusz katedrálisnál is, ugyanis ott 11 harang, és ugyanennyi oltár található. A város helyi sörfőzdéjét Öufi-nek hívják, ez 11-et jelent, és természetesen ebből következően az itt gyártott ital neve is 11.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük