Kezdőlap » Hotel » Városnézés Sanghajban

Városnézés Sanghajban

Sanghaj Kínában található metropolisz, mely a Jangce folyó torkolatánál fekszik. Fontos város Kínában, hiszen nemcsak gazdaságilag, és pénzügyileg a legbefolyásosabb, hanem a térség tudományos és technológiai központja, valamint kereskedelmi, és kulturális csomópont is. A város telis-tele van jobbnál jobb szállodákkal, így nem lesz azzal problémánk, hogy hol szálljunk meg, hiszen bőven akad választék.
Sanghajba elsősorban azoknak érdemes elutazni, akik Kínának a modern, nyüzsgő arcát szeretnék megismerni, hiszen itt a keleti és nyugati kultúrák keveredése igazán vonzó, multikulturális hangulatot ad a városnak. Amint a városba érünk, máris észre fogjuk venni a régi épületeket, majd az ezeket beárnyékoló felhőkarcolókat, melyek érdekes és egyedi hangulatot adnak a városnak. Sanghaj városa rendkívül egyedi, több fesztivált, versenyt, előadást, kiállítást és konferenciát rendeznek itt, ezen felül pedig rengeteg látnivalóval és számtalan nevezetességgel büszkélkedik.

Kezdjük is a sort a Jangce-, és a Bund folyókkal, melyek közül utóbbi a város jelképe is. A város központi területein európai építészeti stílusú épületeket találunk, valamint egy széles parti sétányt, ahol ha éjjel végigsétálunk, az egész kivilágított várost láthatjuk különleges hangulatban. A közel 6 kilométer hosszú Nanjing Roadon körülbelül 600 bolt várja a vásárlókat, az előbbieket hallva nem is csoda, hogy naponta közel 1,7 millió ember fordul meg itt. Innen nem messze találjuk az Örömök kertjét, vagyis a Yuyuan kertet, mely a legnagyobb ősi kert a városban, több része is van.

A város leghíresebb szentélye a Jade Buddha Templom, melyet minden nap több ezren látogatnak meg. A Xin Tian Di az egyik legdivatosabb sétálóutca Sanghajban, itt szinte egymásra épültek a különböző kávézók, bárok, és éttermek. Sanghaj metropoliszának szimbóluma a modern Kelet gyöngye tévétorony, amely 468 méter magas, tőle csak a Jin Mao torony a meghatározóbb, mely a világ 4., az országnak pedig a 2. legmagasabb épülete. Aki aktív kikapcsolódásra vágyik, érdemes ellátogatnia a Shanghai-i Disneylandbe, vagy a Vadasparkba, de szintén meghatározó élményt nyújthat felkeresni Qibao vagy Fengjing ősi városokat.

Dél Sanghajban található a Konfuciusz templom, és a Longhua Park, melynek a Pagodájában esténként harangceremóniát rendeznek. A helyi múzeumok közül a legnagyobb a Shanghai Múzeum, azonban szintén érdekes lehet a dohánymúzeum, a tudományos és technológiai múzeum, valamint a Madam Tussauds panoptikum is. Aki szórakozni szeretne Sanghajban, nem marad program nélkül, hiszen hagyományos és modern fesztiválok sokasága, színházi előadások, sportversenyek, és kiállítások is megfelelő szórakozási lehetőséget nyújtanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük