Kezdőlap » Hotel » Varese látnivalói

Varese látnivalói

Varese egy Olaszországban található város, amely az ország északi részén helyezkedik el, nagyon közel a svájci határhoz. Milánó városától északi irányban, a Lago Maggiore és a Comói-tó között terül el a város, az Alpok lábánál.

Varese látnivalói közül kiemelhetjük a világörökség részét képező Sacro Monte di Varese-t, amely az országban található 9 szent hegy egyike. Ide érdemes ellátogatni, ahogy megéri megnézni a San Vittore- templomot is, amely egy igazán monumentális építmény, a maga 72 méteres magasságával. A varesei látnivalók között mindenképp érdemes említést tennünk a San Giovanni- keresztelőkápolnáról, amely még a 12. századból származik. Hogyha egy igazi 18. századi palotát szeretnénk látni, menjünk el a Palazzo Ducalet megtekinteni, amely nemcsak egy hagyományos palota, hiszen helyet kapott az egyik szárnyában a Városi Könyvtár, azaz a Biblioteca Civica is. Amint pihenni támad kedvünk, menjünk el a város legnagyobb parkjába, a Giardini Pubblici-be, és élvezzük a park nyugodtságát, csendjét.

A város gazdagon el van látva különböző szálláshelyekkel, így biztosan nem lesz gondunk a legmegfelelőbb szálláshely megtalálására ebben a kis turistaparadicsomban. Varese városába autóval is nyugodtan elindulhatunk, hiszen nincs olyan messze, és az utak 90 százalékban nagyon jó minőségűek, de Milánó is csak néhány perc utazásra van innen a helyi gyorsvonattal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük