Kezdőlap » Divat és szépség » Varázsoljunk lágy hullámokat a hosszú hajba természetesen

Varázsoljunk lágy hullámokat a hosszú hajba természetesen

Több módszer is létezik, amellyel az egyenes hajba hullámos tincseket varázsolhatunk. A kémiai beavatkozások, és a hajsütővas azonban gyengíthetik, károsíthatják a haj szerkezetét. Természetesebb, kímélőbb megoldásokkal a haj struktúrájának károsítása nélkül is kialakíthatjuk a göndör fürtöket.

Egyszerű, és gazdaságos: zoknis módszer a nagy hullámokért
Fésüljük meg a frissen mosott, kondicionálóval ápolt hajunkat óvatosan, egy ritkább fogú fésűvel, majd kössünk belőle a fejtetőre egy lazább copfot. Itt jön a zokni a képbe: vágjuk le egy fél pár, már nem használt zokni végét, és készítsünk egy nagyobb gyűrűt belőle. A zoknigyűrű méretétől függ a hajunkban kialakuló hullámok mérete. Húzzuk át a copfot a zoknigyűrűn, tekerjük köré a hajunkat, és rögzítsük. A legkíméletesebb módszer, ha egy éjszakán át hagyjuk száradni, de akár hajszárítót is használhatunk. A haj kibontása után a keletkező loknikat hajspray-vel fixáljuk, hogy maximális tartósságot érjünk el.

Hajcsavarók házilag
A második módszerhez egy régi ruhadarabot – például egy pólót – hosszában csíkokra vágunk. A csíkok hossza körülbelül a hajunk hosszúságával egyezzen meg. A kisebb loknikhoz rövidebb csíkok is megfelelőek. Mossuk meg, és fésüljük ki hajunkat a szokásos módon, majd csavarjuk fel tincsenként a csíkokra – hasonlóan, mint a hajcsavaró használatánál. Ha a tincset teljesen felcsavartuk, kössünk csomót a ruhacsíkra. Az eljárást ismételjük meg az összes hajtinccsel, majd ebben az állapotban hagyjuk megszáradni a hajat. A hajspray, vagy a hajhab használatával tartósabbá tehetjük a fürtöket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük