Kezdőlap » Hotel » Vannes látnivalói

Vannes látnivalói

Vannes Franciaország nyugati részén található, rendkívül népszerű üdülőközpont és kikötőváros, ahova évente nagyon sok turista utazik, hogy a programokon, fesztiválokon részt vegyen, és hogy megnézze a város látnivalóit.
Érdemes ellátogatnunk a La Cohue-ba, amely egykoron még vásárcsarnok volt, melyet a 13-15. században építettek, azonban napjainkban már több múzeumnak ad otthont ez az épületegyüttes, többek között a Morbihan-öböl természettudományi múzeumának is. Szintén híres látványosság a Cathédrale St-Pierre, amelynek egy része a 13., míg többi bővítményei a 16. században épültek fel. Itt megtekinthető a Franciaország szerte híres 12. századi láda, amely a kincstárban van elhelyezve. Hogyha kedveljük a régi építészetet, és kíváncsiak vagyunk milyen házak maradtak fenn a 15. századból, akkor látogassunk el a Palace Henrik IV. térre, de érdemes megnéznünk a Maison de Saint Vincent-Ferriert is, amely ugyancsak a belvárosban található. Egy másik múzeumot vélhetünk felfedezni a Hotel de Roscanvecben, a Chateau Gaillard pedig egy olyan 15. századi palota, amely egykor egy parlamenti épület volt, azonban manapság már régészeti leleteket tekinthetünk meg itt, a Musée archéologique gyűjteményének kiállításában. A Palace de Lices egy olyan tér, ahol általában a helyi fesztiválokat, és ünnepségeket rendezik meg, egészen azóta, mióta Franciaországot és Bretagnet egyesítették.
Vannes városában még ezeken túl is vannak látványosságok, például nagyon híresek a régi vár maradványai, az egykor itt álló várból ma már csak néhány régi vártorony látható, melyek közül a leghíresebb a Tour du Connétable. Egy szintén régebben palotaként szolgáló hely, viszont ma már park a Chateau de l’Hermine, és a kertje, a Promenade de la Garenne. Az óvárost, amely a Marle-patak mellet található Lavoirnak hívják, itt még mindig megtekinthetőek a régi kis tornyos épületek. Végül, de nem utolsósorban nézzük meg az Aquarium océanographique et tropical kiállítását is, ahol cápákkal, és trópusi pillangókkal gazdagított gyűjteményt tekinthetünk meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arlbergi síparadicsom

Az arlbergi síparadicsom öt kisebb faluból tevődik össze, és megannyi sípályájával valamint szállodáival az utóbbi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük