Kezdőlap » Divat és szépség » Váltózuhany a narancsbőr ellen: így működik az egyszerű módszer

Váltózuhany a narancsbőr ellen: így működik az egyszerű módszer

A váltott hőmérsékletű tusolás az egyik legismertebb házi praktika, amely segít a narancsbőr eltüntetésében. Hogyan alkalmazzuk a technikát, és mire ajánlott odafigyelnünk, hogy ne terheljük meg a keringési rendszert?

A legfontosabb: a hideg-meleg váltózuhany ugyan kiegészítheti, hatékonyabbá teheti a narancsbőr elleni küzdelmet, magában azonban nem képes megoldani a problémát. A látható eredményhez a váltózuhany mellé a rendszeres testmozgásra, és egészséges táplálkozásra is szükség van. A váltózuhanyt, ha megfelelően kivitelezzük, akár hetente többször is alkalmazhatjuk.

A váltakozó vízhőmérséklet nemcsak a vérkeringést serkenti, hanem a bőr vérellátását is javítja. A túl hideg, vagy túl forró víz azonban káros lehet: további terhelést ró a gyenge kötőszövetekre. Kezdjük tehát hűvösebb, de nem túlzottan hideg vízzel, a jobb lábfejnél: ez az a pont, amely a legtávolabb van a szívtől. Fokozatosan szoktassuk hozzá magunkat a hőmérséklethez, és mossuk le jobb lábunkat a hideg vízzel, egészen a csípő vonaláig – csak ezután következzen a bal láb, ugyanezen a módon. A következő lépés a meleg, de nem túl forró tusolás. 3-5 alkalommal ismételjük mindkét szakaszt, majd hideg vizes zuhannyal fejezzük be a kezelést: ezáltal az erek összehúzódnak. A váltózuhanyt hatásosabbá tehetjük, ha előtte, vagy utána egy durva anyagú kesztyűvel átmasszírozzuk a bőrt.

Aki gyors eredményt szeretne elérni, gyakran a drasztikusabb hőmérsékleti különbségű váltózuhannyal próbál közelebb jutni a céljához. Ez azonban semmiképpen sem tanácsos: a magas hőmérsékleti különbség erős megterhelést jelent a vérkeringés számára. Fontos, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá szervezetünket a kezelési módszerhez. Keringési problémák, vagy egyéb megbetegedések esetén semmiképpen ne alkalmazzuk a módszert anélkül, hogy előtte orvossal egyeztetnénk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük