Kezdőlap » Baba-mama » Vajon jó anya vagyok?

Vajon jó anya vagyok?

Sok Anyuka fejében megfordult már a nagy kérdés. Vajon jó anya-e? Mikor egy szülő fegyelmezni kényszerül gyermekét legyen az egy kicsi szidás, vagy bünti sarok, esetleg játék megvonás. Alig telik el pár másodperc már meg is bánta hogy felemelte a hangját és büntetést szabott ki. Pedig ilyenkor kell meg erősítenie magát abban helyesen cselekedet. Nagyon fontos hogy ilyenkor mindig ugyan azt az arcát mutassa a gyermek felé, még ha magában vívódik is. Bármennyire is rossz érzés olykor szigorúnak kell kell lennie.

A gyermekek mindig próbálják a határaikat minél jobban kitolni felmérve a terepet. Ha egy szülő nem szab határokat a gyermek kezelhetetlenné fog válni ami sem a szülőnek, sem a gyermeknek nem lesz kifizetődő. Engedményeket lehet tenni de csak mértékkel. A bünti sarok egy jó dolog. A gyermek annyi időt töltsön a sarokban amennyi idős, és a büntetés mindig azzal záródjon le hogy a kicsi bocsánatot kér öntől, illetve megöleli gyermekét és közli vele szereti. Tudni fogja hogy ez az ő érdeke is és elfogadja.

Mikor fegyelmezi gyermekét soha se a magas lóról beszéljen neki hanem guggoljon le szem magasságban a gyermekkel és így mondja neki a mondani valóját. Így egyenrangú felek lesznek és nem Dávid és Góliát. Akkor jó egy anyuka ha gyermeke viselkedésében meg lehet látni nem egy szabadjára engedett csupa szél csap gyermeke van hanem szót fogadó, tisztelet tudó, kedves, csemetéje van. Az emberek észre veszik ha egy szülő tudatosan oda figyel a gyermekére. “Látszik rajta hogy sokat foglalkozik a gyerekkel.” Így hát dobja félre a lelki ismeret furdalást nem árt a gyermeknek hanem használ ha néha néha anyai szeretettel megfűszerezve, de megdorgálja gyermekét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük