Kezdőlap » Hotel » Vaasa: Finnország második központja

Vaasa: Finnország második központja

Vaasa azért kapta a „Finnország második központja” elnevezést, mivel itt találkoznak a vasúti, a légi, és a tengeri közlekedés csomópontjai az országban. A városnak több neve is volt az évszázadok során, Mussor majd Mustasaari és csak egy svéd király változtatta a nevét végül Vaasa-ra.
Igaz Finnországban található a város, azonban nemcsak a finn nyelvet beszélik, sok a svéd ajkú lakosság és találhatóak orosz nyelvet beszélő közösségek is.

Vaasa egy igazán nagy jelentőségű skandináv történelmi város, a 17. században még nyugalomban és békében éltek itt az emberek, ennek jeleként itt alakult az első finn könyvtár is. Azonban a svédek és az oroszok által vívott háborúban sok kár érte a város több épületét is. A legnagyobb kárt azonban az 1918-as Finn szabadságharcban szenvedte el, mivel az oroszok szinte az egész óvárost felégették, és rengeteg középkorban jelentős épületet kifosztottak és lángokba borítottak. A második világháború után Vaasa-t teljesen átépítették és újratervezték a város kinézetét empírialista stílusban. Így nyerte el mai formáját.

A település teljes áttekintését kezdjük a híres piactérnél a Rewell centernél, itt minden szükséges boltot megtalálunk amire az utazásunk során szükségünk lehet. Ezen a téren találjuk a finnek jelképének szobrát is, Akseli Gallen-Kallela által kifaragott szabadságszobrot. A kikötő a piactól nincs messze, így könnyedén kisétálhatunk ide is, megnézni a hajókat, és ha kedvünk van, egy kis összegért mi is kapitánynak állhatunk pár órára, és megismerhetjük a finn vizeket. A vízi kaland után látogassuk meg a Falander-Wasatjerna-t, itt találjuk a város történetével foglalkozó kiállításokat. Azonban ha már egy kicsit átfagytunk, a Tropiclandia fürdőben megismerkedhetünk a finn tradicionális szaunázási technikákkal is. A városban nem kell attól félnünk, hogy nem lesz sokáig fent a nap, mivel itt sokkal többet süt a nap, mint máshol az országban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük