Kezdőlap » Hotel » Úti cél: Zöld-foki szigetek

Úti cél: Zöld-foki szigetek

A Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceánban található szigetállam, tagja a Portugália melletti szigetrendszernek, ahol az Azori-szigetek, valamint a Madeirák is található. A Zöld-foki szigetek szigetcsoportjában 10 különálló sziget található, azonban ezek közül csak 9 lakott. Az ország gazdaságának legfőbb részét a cukornád, a dohány, a banán, a datolya, a halászat és a halfeldolgozás teszik ki. A szigeteken van néhány olyan állatfaj, amely egyedül itt található meg, például a zöld-foki óriás gekkó, vagy az alexander-sarlósfecske.
Az ország fővárosa Praia, ahol mindössze 100 ezer ember él. Praia városát Santiago szigetén találjuk, amely a legnagyobb sziget is egyben. A városban több kisebb üzem is működik, és a belvárosa egy sziklás fennsíkon található. Amennyiben itt szeretnénk fürdőzni, két strand közül választhatunk, mindkét strand a város nyugati részén található. Azonban hogyha kedvünk tartja, felkereshetjük a második legnagyobb várost a szigeten, Tarrafal-t is, amely a strandjairól híres.

A Zöld-foki szigetek legnépszerűbb városa Santa Maria, amely Sal szigetén található. Ide elsősorban azok jönnek, akik szörfözni, vagy vitorlázni szeretnek, hiszen a tengerparton állandóan szeles az időjárás. A búvároknak is kedvez ez a tengerpart, hiszen itt találkozhatnak az Atlanti- óceán élővilágával, többek között a kék bálnákkal, valamint a delfinekkel is. Ugyanezen a szigeten találjuk meg a legjobb szálláshelyeket is, valamint exkluzív üzleteket, ahol kedvünkre vásárolgathatunk.
Santa Maria mellett a szigeten egy másik várost, Espargos-t is érdemes meglátogatni, ahol a helyi szokásokkal, és kultúrával ismerkedhetünk meg.

Hogyha nemcsak strandolni van kedvünk, hanem túrázni is, akkor kiváló úti cél lehet számunkra Boavista, ahol barlangokkal övezett kősivatagokat fedezhetünk fel, nemcsak gyalog, hanem dzsippel is. A Zöld-foki szigetek második legjelentősebb szigetén, Sao Vicente területén találhatjuk meg az egész országban a legnyüzsgőbb várost, Mindelo-t, ahol megannyi bár, étterem, szórakozóhely, és csodás környezet kápráztatja el az oda látogatókat. Santo Antao szigete a legzöldebb sziget az összes közül, itt rendkívül dús növényzet található, így kiválóan alkalmas a túrázásra, kirándulásra.

Amennyiben a Zöld-foki szigetek gasztronómiai élvezeteinek szeretnénk áldozni, kóstoljuk meg a helyi specialitások között a tésztába csomagolt tonhalat, a cachupa ragut, vagy a pastel com diablo dentrót. Mielőtt elindulnánk ebbe az országba, mindenképp adassuk be magunknak a megfelelő védőoltásokat, és tegyük meg a megfelelő intézkedéseket az egészségünk érdekében, nehogy elkapjunk valamilyen betegséget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Turku, Finnország legrégibb városa

Turku városa egykoron Finnország fővárosa volt, még a 19. században, azonban napjainkban az országban található …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük