Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk: Washington

Utazzunk: Washington

Miután az Egyesül Államok alapítói 1776-ban kiharcolták az ország függetlenségét Nagy-Britanniától, az új államhoz már csak egy reprezentatív fővárosra volt szükségük. Hiszen az új állam politikusai csavargó életet éltek, hol Philadelphiában, hol New Yorkban, hol Anapolisban üléseztek.

Tehát mielőbb fővárosra volt szükség. 1793-ban megtették az első lépést, és a férfi, akinek ma a város a nevét viseli, lerakta a Capitolium alapjait. Az első elnök, aki egyben a hadsereg főparancsnoka is volt, és akinek vezetésével megnyerték az amerikaiak a függetlenségi háborút, sajnos nem ülhetett bele az elnöki székbe, hiszen a Fehér Házat csak halála után 3 évvel fejezték be. Washington a polgárháborúban hadszíntérként ugyan nem vett már részt, ám a felszabadítási mozgalom szülőhelyeként hamar ráragadt a “feketék városa” titulus. A lakosság kétharmada ma is afroamerikai.

A város első fekete polgármesterére pedig 1974-ig kellett várni, az ő neve pedig stílusosan Walter Washington volt. A jelenlegi amerikai elnök szintén fekete, és második ciklusát tölti a Fehér Házban. De a város nemcsak történelmi, hanem kulturális emlékekkel is el van látva bőven, itt található például a világ legnagyobb könyvtára, mely 90 millió kötetet őriz, valamint a National Air Space Múzeum is, ahol megtekinthető a Wright-fivérek által készített első repülőgép. De évente százezrek látogatják a tragikus sorsú elnök, Abraham Lincolt emlékművét is. Érdekesség, hogy a város egyetlen szövetségi állam alá sem tartozik, a District of Columbia (D.C.) törvény alapján önálló közigazgatási egység.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Durban az afrikai nagyváros

Durban egy dél-afrikai nagyváros, Cape Townhoz meglehetősen közel. Ugyan jelenleg nem örvend nagy turizmusnak, mégis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük