Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk: Vancouver

Utazzunk: Vancouver

Amikor George Vancouver kapitány 1792-ben áthajózott a Strait of Georgián és a Burrard-öblöt kutatta, a szemben fekvő földnyelven semmi mást nem látott, csak áthatolhatatlan óriási fenyőerdőt. Ezért aztán a környék első telepesei favágók voltak, akik 1865-ben az öböl déli oldalán fűrésztelepet nyitottak. Később itt fejlődött ki egy kis település, Granville, melyet meg is tettek az első transzkanadai vasútvonal végállomásává.

Ettől kezdve a hivatalosan is Vancouverré átkeresztelt városka a gyors fejlődés útjára lépett. A 19. század végén a vadon szélén alapított Vancouver kevesebb, mint száz év alatt fontos árucsere-központtá fejlődött. A kereskedelmi cikkek az évek során nem változtak, a fa és élelmiszer termelésnek még mindig dönt szerepe van. Emellett ma már sok fém- és vegyipari vállalkozás vert gyökeret ezen a vidéken.

A mai Vancouver kozmopolita jellegű, és ad az élet minőségére is. Hétvégente például a lakosok elfelejtik az üzletet, és inkább a parkokban üdülnek. A világ minden tájáról érkeznek ide bevándorlók, legjelentősebb közülük a kínai közösség, akik külön Chinatown-t alakítottak ki a városban. Állítólag itt áll a világ legkeskenyebb háza is. De jelentős képviselettel rendelkeznek még az őslakos indiánok is, akiknek nyomát a csodás Stanley Park is viseli.

Az itteni dombokon totemoszlopok állnak, melyeket egykor a tekintély jeleként kezeltek. Házépítésnél sarokgerendának, a bejárat díszítéséhez, vagy síremléknek használták őket. Ez a legnagyobb városi park Észak-Amerikában, megelőzi a new york-i Central Parkot is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük