Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk: Texas

Utazzunk: Texas

Texas mindig bevándorlók úti célja volt. Korábban azért jöttek ide a telepesek, hogy marhákat tenyésszenek, ma a bevándorlók a virágzó iparban keresnek menedéket. Texas ipari fejlődése szöges ellentétben áll ugyanis az USA többi vidékén kialakult válsággal.

A mexikóiak számára is Texas (Kaliforniával együtt) első számú bevándorlási célpont. Nem csoda ez, hiszen Texas 1821-ig spanyol terület volt, Mexikóhoz tartozott. Akkoriban pedig a mexikóiak megengedték az amerikai telepeseknek, hogy letelepedjenek a vidéken. Pont e betelepülők felkelése következtében lett Texas előbb független állam, majd 1845-ben az unió huszonnyolcadik tagállama. A legutolsó bevándorlási hullámot a kőolaj felfedezése és kiaknázása okozta.

Az olajból származó óriási nyereség tette lehetővé a repülőgép- és hajóipar felvirágzását, és a houstoni űrkutatási központ ragadványaként az elektronikai terület fejlődését. Ez a fellendülően lévő iparvidék tehát vonzza a munkaerőt, így a lakosság száma gyorsan növekszik – a 17 millió fő legalább ötöde mexikói.

Texas legrégibb városa San Antonio, 1750-ben alapították, és közkedvelt turistacélpont a mai napig. Az állam nagyvárosa Dallas, mely az ismert tévésorozat mellett arról híres, hogy itt lőtték le az Egyesült Államok elnökét, J. F. Kennedyt 1963. november 22-én. A főváros, Austin, de érdemes ellátogatni még Galveston fürdővárosba is, illetve Fort Alamo-ba, mely városkának az amerikai történelemben van bérelt helye. Nem szabad kihagyni a helyi sportot, a rodeót sem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük