Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Romániába, Temesvárra

Utazzunk Romániába, Temesvárra

Temesvár az országban a második legnagyobb település, közel fél millió lakossal rendelkezik, nevét a Temes-folyóról kapta.
Hogyha Temesváron járunk, rengeteg olyan látnivalóval fogunk találkozni, amiket mindenképp érdemes megtekinteni. Kezdjük is mindjárt a városnéző túránkat a belváros központjában, a Dóm-téren, ahol megtekinthetjük a középen magasodó Szentháromság-szobrot. Szintén ezen a téren tekinthetjük meg a Dóm-templomot, amely a csanádi püspökség székesegyháza, valamint a Szerb Püspöki Palotát is, amelyet azért is érdemes megnézni, mert maga az épület is elég cifra külsővel rendelkezik.

Ugyancsak a Dóm-téren tekinthetjük meg a Kormányszéki Palotát. Hogyha erről a térről elindulunk, akkor eljutunk ahhoz az utcához, ahol Savoyai Jenő – a törököktől felszabadító- herceg háza található, míg tőle nem messze egy katolikus püspöki palotát is megcsodálhatunk. A régi városháza épülete a néhány perces séta alatt megközelíthető Jenő-herceg téren található, ahogy az egykori ferences kolostornak a maradványai is. Mégis, hogyha tovább sétálunk ezen az utcán, csak akkor találjuk szemben magunkat a legnépszerűbb látnivalóval itt, a Hunyadi-kastéllyal. Ebben a kastélyban napjainkban egy olyan hatalmas múzeumot is találunk, ahol körülbelül 50 ezer tárgyat őriznek, köztük sok magyar vonatkozású dolgot. Nem messze innen megtaláljuk a városi kőszínházat, ahol napjainkban magyar, német és román teátrum, illetve egy opera is működik.

Az innen néhány percnyi sétára található Lloyd-sor, egy olyan sétány, ahol többek között ünnepek idején vásártér található, de most itt találjuk az opera és a színház épületét is. Szintén itt, a város ezen részében található egy lényeges hely, a Kossuth-térre vezető sétány, valamint a Coronini- park, a Korpusz, a Millenniumi Római Katolikus Plébániatemplom, és egy sörgyár is, amely már régóta működik. Amennyiben szeretnénk a város zajától kissé elszakadva kirándulni, vegyük az irányt az egyik sétány felé, hiszen ott tisztább a levegő, és csendesebb is a környezet, így alkalmas hely a feltöltődésre. Temesvár városában összesen négy múzeumot is találhatunk, ezek közül is kiemelkedő a Néprajzi múzeum, és a Szépművészeti Múzeum.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ecuador, egy spanyol nyelvű ország

Ecuador Dél-Amerikában található ország, amelynek érdekessége, hogy nyugati oldalán a Csendes-óceán található, míg más oldalain …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük