Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk: Quebec

Utazzunk: Quebec

Quebec három teljesen különböző részre osztható fel: az északi fekvésű Labrador-félsziget az országrész 90%-át teszi ki, a fennmaradt egy tizedet pedig a Szent Lőrinc folyó és az Appalache-hegység képezik. A él főleg Quebec északi részén nagyon kemény. A növényzet délről észak felé egyre gyérebb, ám kedvező életfeltételeket nyújt több vadállat számára. Közülük sokan már csak itt élnek természetes körülmények között, például a pézsmabivaly, a wapiti szarvas vagy a jávorszarvas.

Quebec erdeit főleg ősszel érdemes látogatni, ilyenkor az őszi színek kifejezetten változatossá teszi az összefüggő lombsátrat. De a tavasz is tartogat meglepetéseket, március végét például cukoridőnek nevezik. Ekkor válik ugyanis a cukorjávorfa nedve ragadóssá, és elkezdődik a híres jávorfaszörp gyártása. Ám amilyen nyugodt a természet, olyan háborgó a társadalmi elégedettség a tartományban.

Quebec egészen 1763-ig, a párizsi békéig egyike volt Franciaország tengeren túli tartományainak. Ez után kerültek brit fennhatóság alá. Az angolok, akik a 19. századig uralták a területet, a 80%-os francia többségnek társuralmat engedélyeztek, és megtűrték katolikus vallásukat. Ennek ellenére a franciák lázadtak, és 1837-ben saját parlamentet kaptak.

Quebec a négy államalapító gyarmat közé tartozott Kanada megalakulásakor,de a 20. század során több kísérlet és csendes forradalom is lejátszódott a függetlenségért, melyet még nem sikerült elérni, annak ellenére sem, hogy több híresség is támogatásáról biztosította a helyieket, pl. Charles de Gaulle francia köztársasági elnök.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi Mallorca legszebb épülete?

Aki már járt Mallorca szigetén és látta Palma város katedrálisát, az soha nem felejti el …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük