Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Marokkó fővárosába

Utazzunk Marokkó fővárosába

Marokkó fővárosa Rabat, amely az Atlanti-óceán-, és a Bou Regreg folyó partján fekszik. Hogyha Rabatba szeretnénk utazni, akkor előre foglaltassunk szállást magunknak, hiszen a helyi szállodák többségébe már online, vagy az utazási iroda segítségével előre egyeztethető. Bőven tudunk válogatni hogy milyen hotelben, vagy szállodában szeretnénk megszállni, hiszen legalább 20 szálláshely a rendelkezésünkre áll. Hogyha nem szeretnénk túl sokat költeni a szállásra, akkor próbálkozzunk olcsóbb apartmanoknál, esetleg magánházaknál. Azonban nevesebb szállodákat is találhatunk a környéken, ezek közül két mindent felülmúló luxusszálloda van ami kiemelkedik, a La Tour Hassan Hotel, és a Golden Tulip Farah Hotel. Négycsillagos hotelek közül érdemes felkeresnünk a Helnan Chellah Hotelt, a háromcsillagosok közül pedig a legbarátságosabb a Balima Hotel, és a Mercure Hotel Rabat Sheherazade.
Rabat nagyon messze van a magyar fővárostól, ezért a legolcsóbb és leggyorsabb utazási mód a repülővel való utazás. Még így is át kell szállnunk utazás közben, hogyha Budapestről indulunk akkor Párizsban, és így 6 óra alatt érkezhetünk meg Marokkóba.
Rabat különlegessége az, hogy két kultúrájú, ami pontosan azt jelenti, hogy a fekete kontinens, és Európa építészeti jegyeit mind magában hordozza. Marokkó, és egyben Rabat is nagyon sokáig francia gyarmat volt, így sokaknak az anyanyelve még mindig a francia. A várost két területre oszthatjuk fel, az ó-, és az újvárosi részre. Semmiféleképp ne hagyjuk ki V. Mohamed mauzóleumát hogyha városnézésre adjuk a fejünket, utána pedig nézzük meg a vele szemben álló Tour Hassan minaretet, majd látogassunk el a királyi palotához. Hogyha kedveljük a múzeumokat, a városban fellelhető két múzeumot, a Chella és a Kasbah des Oudais-t se hagyjuk ki.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük