Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Karvinába

Utazzunk Karvinába

A Csehországban található város, Karviná az országban az egyik legfontosabb szénbányászati központ, ezzel együtt iparilag is jelentős területen fekszik, az Ostrava- Karvina medencében, az Olse folyó völgyében.
Karvina városában napjainkban egyszerre meghatározó gazdaságilag a turizmus, és persze a kereskedelem is, emellett ország szinten lényeges kulturális, és oktatási központ is. A város legfontosabb turisztikai látványossága a Darkov gyógyfürdő, ahol a környéken felszínre törő ásványvizek vize van a medencékben. Azok számára, akik a gyógyfürdőben pihennek, számos aktív programot is felajánlanak, hiszen a helyszínen találhatók teniszpályák, minigolf pálya, kerékpárkölcsönző, szauna, valamint könyvtár is.

Szintén a fürdő területén gyakran rendeznek különféle kikapcsolódást elősegítő rendezvényeket, például zenés, táncos mulatságokat. A fürdő mellett közvetlenül egy csodás park, és a Beskydy-hegy is megtalálható, amely kitűnő célpont, hogyha túrázásra vágyunk.
Karviná városában semmiképp nem szabad kihagynunk a látnivalók közül a Frystatti kastély megtekintését sem, melynek parkjaiban Herkules szobrokat, ritka fákat, bokrokat, és egy mini állatkertet is találunk, ahol elsősorban a helyi vízimadarakat tekinthetjük meg. Egy dolog biztos, Karviná városába mindenképp megéri ellátogatni, azonban készüljünk fel arra, hogy nem sok szálláshely van a városban, így mindenképp előre foglaltassunk időpontot, vagy egyeztessünk a szálláshellyel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A legfényesebb hajótársaság

A Crystal hajótársaság legnagyobb hajója a Crystal Serenity, amelyen egyszerre több mint ezer vendéget tudnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük