Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Hurghada városába, a fáraók földjére

Utazzunk Hurghada városába, a fáraók földjére

Hurghada városa, Egyiptom leghíresebb városától, Kairótól kissé messze, mintegy 450 kilométerre található. Talán sokan nem tudják, de ez a város Egyiptomban az egyik legfelkapottabb üdülőhelyek egyike, egyfajta nyaralóparadicsom, ahová a turisták azért érkeznek, hogy meglátogassák a Vörös-tenger partjait. Hurghada délre van Szueztől, és hozzá tartozik a Makadi-öböl.

Hurghada városa eleinte kisebb halászfalu volt, azonban napjainkban már egy 35 ezer fős lakossággal bíró turistaparadicsom. Érdekessége és egyben látványossága is, a Vörös-tenger partvidékén, mintegy 20 kilométeren keresztül húzódó hotelek, és szállodák sora. A helyi tengerpart jellemzően tiszta, és homok borítja a strandokat, a közelben csodás korallzátonyok vannak, így ez a hely rendkívül vonzó egy pihenni, napozni, nyaralni, vagy éppen búvárkodni vágyó ember számára. A városban a széljárás általában a szörfösöknek is kedvez, de hogyha nem kedveljük annyira a sportokat, megismerkedhetünk a helyi élővilággal a vízben, és a szárazföldön egyaránt, hiszen a közelben található Kairói Egyetemen található egy tengerbiológiai intézet, és benne egy múzeum, ahol a tenger élővilágát teljes mértékben megismerhetjük. Persze hogyha szeretnénk, üvegfenekű hajók, vagy tengeralattjárók is a rendelkezésünkre állnak, hogy bepillanthassunk a Vörös-tengerbe.

A város központja a turisták kedvelt helye, hiszen itt kézzel készített emléktárgyakat vásárolgathatnak maguknak, ez egyfajta turistapiac, ahova azért is érdemes eljönni, mert a parton található hotelekhez ez áll a legközelebb. Innen el is indulhatunk, hogy felkutassuk a környék látnivalóit, hiszen az üdülővárosban nagyobb bevásárlóközpontok, bárok, klubok, és kaszinók is igen szép számmal találhatók. Amennyiben a kulturális nevezetességeket szeretnénk megtekinteni, mindenképp látogassunk el a város kéttornyú mecsetjéhez, és a kormányzósági épülethez, valamint Daharhoz is, hiszen itt több nyüzsgő bazárt, utcai üzletsort, és mecsetet is találhatunk. Hurghadából egy hajókirándulás keretei között meglátogathatunk számos kis szigetet, melyek a környéken találhatóak, ilyenek például a Giftun-sziget korallzátonyai. Hogyha más városba szeretnénk ellátogatni, akkor Egyiptomban számos lehetőségünk van arra, hogy látványosságokat tekintsünk meg, gondoljunk csak Luxor, Karnak, Kairó, vagy Gíza városára. Az El-Gouna öbölbe is érdemes ellátogatni, hiszen itt számos szálloda, étterem, bár, kávézó, golfpálya található, ahogy a Makadi-öbölben pedig elsősorban strandok és a korallzátonyok, amik vonzzák a turistákat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük