Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Halkidiki szigetére

Utazzunk Halkidiki szigetére

Halkidiki Görögországban található, délkeleti irányba Thessaloniki városától. Halkidiki városát összesen három félsziget alkotja, Kassandra, Athos és Sithonia, melyek mind az Égei-tengernél helyezkednek el. Halkidiki szigetére csodaszép tengerpartok jellemzőek leginkább, ahol állandóan süt a nap, ezért aranyszínű homok terül el a partokon. A városban egyaránt jellemzőek a modernebb üdülőrészek, ahogy megtalálhatjuk itt a kisebb lakófalvakat is, azonban itt egyértelműen a természet szépségére kerül a hangsúly. Halkidiki szigetén a mediterrán klíma jellemző, fővárosa Poligiros, amely a város közepén található.

Halkidiki szigetére jellemző, hogy a helyi lakosság teljes mértékben úgy alakította ki ezt a turistaparadicsomot, hogy a lehető legtöbb természeti szépséget megőrizze, ezáltal akármerre is megyünk a szigeten, biztos nem ér minket csalódás. Általában a szálláshelyek, a hotelek és az apartmanok is tradicionálisak, a legtöbb makedón stílusban épült, így szinte mindegyik olyan, mintha egy mintára készült volna. A helyiek még a szálláshelyeket is tudatosan úgy alakították, hogy azok egyformán vonzóak legyenek az ide érkező vendégek számára, és persze harmóniában maradjanak a természettel is.

A város 3 félszigete közül a legnépszerűbb Kassandra, melynek strandjaira jellemző a fehér, sziklás felszín, és az összes turistát megragadó fenyős hegyfokok, melyek a partot övezik. Itt szinte mindent megtalálunk, legyen szó akár szálláshelyről, szórakozóhelyről, vagy sportolásról. Azonban ne gondoljuk hogy itt igazán pihenni nem is lehet, hiszen vannak olyan szinte lakatlan részek, ahol biztosan nyugalmat találunk hogyha épp arra vágyunk. A város mezőgazdasága a Kassandra félszigeten a legélénkebb, hiszen itt olyan síkságokat is találunk, melyeken mezőgazdasági termesztés folyik, a helyi dombokon pedig buja növényzet és fenyvesek találhatóak. Hogyha strandolni szeretnénk, ezen a félszigeten mindenképp a Dionisiou strandot keressük fel, ahol kiváló helyi halfogásokat is megkóstolhatunk. Augusztusban ez a hely ad otthont a Szent Megváltó Ünnepének, melynek keretei között táncos mulatságokat rendeznek, és helyi ételeket, valamint italokat szolgálnak fel.

A második félszigetre, Sithoniára elsősorban azoknak érdemes ellátogatni, akik imádnak csak úgy a természetben lebzselni, és pihenni. Az itt található tengerpartok igazán változatosak, tele vannak izgalmakkal, ahol olyan kalandokban lehet részünk, melyek során kisebb kikötőket fedezhetünk fel, valamint lakatlan tengerpartokat csodás növényzettel és meseszép virágokkal. Sithonián csodás harmóniában van egymással a zöld növényzet és a kék ég, valamint a tenger, szavak sincsenek, melyek leírhatnák a szépségét ennek a helynek. Természetesen ezen a félszigeten is találunk hoteleket, és itt található a város egyetlen golfpályája is, ahol 18 lyukon lehet játszani. Éjszaka a szálláshelyek környékén igazi pezsgés van, és a vendéglátás is nagyszerű errefelé, hiszen az helyieknek sikerült ötvözni egymással a modernitást, és a természet szépségét. Itt teniszezhetünk, vagy lovagolhatunk is a hűvösebb fenyves erdőkben is, amelyre máshol az országban nem igazán akad lehetőségünk. Sithonia félszigetén elsősorban Agis Nikolaost keressük fel, itt egy csodás öblöt is találhatunk.

A harmadik félszigeten található az Athos-hegy, amely sokak szerint a legszebb az összes közül, hiszen ide még nem ért el olyan mértékben a civilizáció, mint máshova, itt régóta csak szerzetesek élnek. A Szent-hegy több mint 2000 méter magas, többnyire fenyves borítja a felszínét. Ezen a félszigeten egyházi kincseket, kéziratokat, ikonokat őriznek, és nem látogathatja meg akárki, csak aki külön engedélyt kap rá. Hogyha ez valami miatt nem jönne össze –ami nem ritka dolog-, akkor egy hajólátogatás során eljuthatunk Ouranoupolisba, ahonnan betekintést nyerhetünk egy kicsit a félsziget mindennapjaiba is.
Hogyha Halkidikire szeretnénk menni nyaralni, mindenképp utazási irodához forduljunk szállásajánlatért, és javasolt a busszal való utazás, hiszen az jóval olcsóbb, mint repülővel ide érkezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük