Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk: Guatemala

Utazzunk: Guatemala

A mai Guatemala várostól néhány km-re nyugatra fekvő Antigua volt egykor egész Közép-Amerika fővárosa. Ennek a városkának csodálatos a fekvése, a friss, magaslati levegő és a sok napfény következtében itt terem az amerikai kontinens egyik legfinomabb kávéja.

A városi séta felér egy múzeumlátogatással, hiszen minden, gyarmati stílusú villa és romokban heverő templom egy konkrét műalkotás. Ezt a romossá pusztítást sajnos a földrengés okozta. Guatemala sűrűn lakott, nyugati fennsíkja ugyanis a Föld egyik leginkább földrengés-sújtotta régiója. Ám az elmúlt évszázadban nemcsak a föld volt az ellenség.

Az őslakos quiché és cakchiquel indiánokat három év gyilkolás után megtörő Pedro de Alvaró is sok kárt tett, maradványai mégis a 16. században épült Katedrális alatt vannak eltemetve. Az ő ténykedése után alapított Santiago de los Caballeros de Guatemala lett az új főváros, és a gyarmat központja. Ám az öröm nem tarthatott sokáig, mert újabb szerencsétlenség zúdult a területre a kitörő Agua vulkán képében, mely vulkáni kőzeteivel mindent eltemetett. Két évvel később a várost Antiguaként újra felépítették, virágzása kétszáz évig tartott, míg az 1773-as földrengés le nem rombolta.

A legújabb főváros, Guatemalaváros jelenleg is fejlődik, lakosságának 46%-a indián, 41%-a pedig indián és spanyol keverék. Az ő gyerekeiket ladikónak is nevezik, azaz vegyes házasságból születetteknek. A legismertebb guatemalai polgár pedig Miguel Angel Asturias, aki 1967-ben még irodalmi Nobel díjat is kapott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük