Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Dubaiba?

Utazzunk Dubaiba?

Dubai városa egy rendkívül érdekes hely, legalábbis nekünk magyaroknak. Itt nem túl sok látnivaló akad, habár elindulhatunk városnéző túrára, de hogyha nincs velünk egy olyan személy, aki ismeri a környéket, vagy legalább a várost, és tud a helyiek nyelvén, akkor nem lesz könnyű dolgunk. Dubaiban rengeteg bevásárlóközpont van, így aki szeret vásárolgatni, és hosszasan járni az üzleteket, az nem fog unatkozni. Itt a helyiek körében megszokott program az, hogy a munkaidejük végeztével elmennek sétálgatni a városba, vagy beülnek egy pubba a munka után.

A helyiek életmódjával kapcsolatosan biztosan lesz egy-két kifogásunk, ugyanis eléggé igénytelenek, és nemtörődömség jellemző rájuk, semmiképp nem olyan figyelmesek, mint amilyenek itt Európában az emberek. A helyi lakosok szerint a város legszebb része Marina, ahol egy olyan óriási sétáló utca található, melynek egyik oldalán boltok, másik oldalán pedig már a tengerpart van. A városi közlekedés nem igazán egyszerű, hiszen sokszor nincsenek olyan egyértelmű kitáblázások az utakon, amelyek megmutatnák melyik út merre visz, de a gyalogosok közlekedése sem könnyebb. Az interneten nem nagyon találunk olyan információkat, amely egyértelműen bemutatná a látványosságokat, vagy azt mit hol keressünk. Sőt mi több, a térképen rengeteg utca nincs is jelölve, aminek az az oka, hogy a város rendkívül gyors fejlődése következtében annyi épületet hoztak létre az elmúlt években, hogy ezt nem tudták megfelelően követni, így csak a főbb utak vannak jelölve, a kisebb sikátoroknak még csak neve sincs. Szintén meglepő érdekesség lehet nekünk európaiaknak, hogy itt nincs postaszolgáltatás, az utcák és házak számozottságának hiányában hogyha valaki szeretne, postafiókot viszont bérelhet.

Hogyha tehetjük, próbáljunk meg a helyiekkel összeismerkedni, de ne lepődjünk meg azon hogy másképp viselkednek, hiszen nekik egyszerűen csak más a megszokott norma, mint nekünk. Dubaiba egyébként az év bármely időszakába mehetünk, nem kell félnünk attól, hogy esetleg megfázunk, hiszen február környékén is napközben 20-25, míg este is csak 15 Celsius fokra hűl le a levegő.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az angol érsekség városa, Canterbury

Canterbury városa délkelet Angliában található, közel van a Stour-folyóhoz. Canterbury városának a gazdaságát elsősorban a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük