Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk: Dominika

Utazzunk: Dominika

Dominika a sziget, melyet maga Kolumbusz Kristóf fedezett fel a spanyol korona szolgálatában, 1493 novemberében. Ez egy vasárnapi napon történt, mely latinul “dominica” szóként hangzik. Partra szállni azonban nem tudott, mivel nem talált alkalmas helyet a lehorgonyzáshoz.

A valódi szárazföldi felfedező nem volt túl szerencsés: Pedro Arias ezerötszáz emberrel együtt nyomult be a sziget belsejébe, de mérgezett nyílfelhő fogadta őket. Az őslakosok rossz híre hamar eljutott Európába, és a spanyoloknak egy időre elegük is lett a vulkáni eredetű,áthatolhatatlan szigetből. Ezért a franciákra hárult az a feladat, hogy 1632-ben elkezdjék felfedezni a szigetet.

Elsőként így francia favágók telepedtek meg a parton, és sikerült békés kapcsolatot kialakítaniuk a helyiekkel. A franciák és angolok közötti évszázados tengeri küzdelem Dominika tekintetében 1763-ban fejeződött be, brit győzelemmel, ezért a sziget csak 1978-ba tudott függetlenedni. Gazdaságilag jelenleg elsősorban az USA-tól függ. Az őslakosok a hegyes északkeleti részébe vonultak vissza a 18. században.

A szigetnek számos egyedülálló érdekessége van, például a fürdésre alkalmatlan Boiling River, azaz forró folyó, melynek hőmérséklete átlagosan 92 Celsius-fok. De az ország címerállata, a sisserou is egy olyan rendkívül ritka papagájfajta, amely sehol másutt nem fordul e lő a világon. A turisták számára még kevésbé felfedezett térség, de kereskedelmi szempontból ismerős lehet az exportra szánt kókuszdió, citrus-, és ananászfélékről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Hammametben: Sol Azur

Ez a csodálatos, “4 csillagos” szálloda a repülőtértől körülbelül 100 kilométerre helyezkedik el. A központ …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük