Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Csehországba, Usti nad Labem-be

Utazzunk Csehországba, Usti nad Labem-be

Usti nad Labem Csehországban a 9. legnagyobb város, amely igencsak szép környezetben fekszik, közvetlenül az Elba partjánál. Ennek köszönhetően folyami kikötővel is rendelkezik, de számon tartják úgy is, mint fontos vasúti csomópont, valamint hídváros.

A város egyik legfigyelemreméltóbb látványossága a Vetruse kastély, amely napjainkban jelentős központi hely Usti nad Labem-ben. A kastélyban találunk éttermet, tánctermet, vagy különtermeket konferenciák tartására. A legalább 30 méter magas tornyából szinte az egész környéket beláthatjuk, ha felmegyünk ide, csodás panoráma tárul elénk, az Elba szinte körülöleli a várost. Egy második lényeges turistalátványosság is található itt, a tükörlabirintus, ahol hajlított tükrök között szórakozhatunk. Nem messze a labirintustól sportolási lehetőségek is adódnak, ahol tudunk teniszezni, pingpongozni, kosarazni vagy kézilabdázni. A kastélyban egyébként az év folyamán több kulturális rendezvényt is tartanak, például többször tekinthetünk meg itt színházi előadásokat, de ünnepségeknek is gyakran ad otthont a híres kastély. A Vetruse körül egyébként nem mindennapi látvány fogadja a látogatókat, igazi régi bitófák maradványai állnak a kastély körül, amelyeket nem bontottak le, hogy az utókor is megtekinthesse őket.

Annak, aki szeret kirándulni, feltétlenül ajánlott a Vanovskí vízesés megtekintése, ahová egy kis sétával juthatunk fel, 12 méter magasságba. A környéken egyébként is számos turistákat, és hegymászókat egyaránt vonzó hegy, domb található, melyekhez általában csodaszép tisztások is társulnak, ahol megpihenhetünk, hogyha időközben elfáradtunk. A városban nemcsak a Vetruse kastély várja a történelmet kedvelő turistákat, hiszen egy vár is található még Usti nad Labem-ben, méghozzá a település déli részén elhelyezkedő Strekov vár. A romantikus stílusú várépületben történelmi kiállítások, és étterem is várja a látogatókat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arlbergi síparadicsom

Az arlbergi síparadicsom öt kisebb faluból tevődik össze, és megannyi sípályájával valamint szállodáival az utóbbi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük