Kezdőlap » Hotel » Utazzunk Brno városába

Utazzunk Brno városába

Csehország második legnagyobb városa Brno, amely jelentős ipari és művelődési, valamint művészeti központ is egyben. Ez köszönhető az itt található kiemelkedő jelentőségű oktatási és kulturális intézményeknek, melyek közül mindenképp kiemelendő a Masaryk Egyetem. A városban több ipari ágazat is lényeges szerepet tölt be.

A régi, 1277-ben épült Spilberk nevű vár Brno egyik legfőbb nevezetessége, itt találunk egy múzeumot is, a vár belsejében elhelyezkedő Brnói Városi Múzeumot. A vár körül nagyon szép, rendezett park található, ahol megpihenhetünk a vártúra után. A városban található két másik látványosság, melyet érdemes megtekinteni, ezek a Szent Pál, és a Szent Péter székesegyházak. Egy olyan látványosság is található a városban, melyet sokan hátborzongatónak tartanak, ez a Kapucinusok Szent Kereszt Temploma. Itt 153 múmia található, köztük olyan helyi lakosok, szerzetesek, főurak, akik 1780-ig itt éltek a városban.

Brno városában olyan modern építményeket is találhatunk, mint a híres Villa Tugendhat, amely egy funkcionalista építmény, az UNESCO világörökség részét képezi. A Brnói Kiállítási Terület Európában hivatalosan is a legelegánsabbnak titulált vásárterület, ez rendkívül híres, minden évben legalább 50 vásárt és kiállítást is rendeznek itt, azonban vannak állandó pavilonok is. Nemcsak a város központjában találunk olyan helyeket, ahová érdemes ellátogatni, hiszen például az egyik külvárosi részen található a városi állatkert, a botanikus kert, gyümölcsös kertek, vagy az arborétum is. Brno városában gyakran rendeznek motorsport versenyeket is, ezeket a Brnói Automotodromon tekinthetjük meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rövid ismertető Materáról

Matera egy dél-olaszországi kis város, ahová azért érdemes ellátogatni, mert sok látnivaló található a területén. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük