Kezdőlap » Nyaralás » Utazzunk: Bahama-szigetek

Utazzunk: Bahama-szigetek

A paradicsomi szigetek változatlanul a világesemények szélárnyékában vannak. Ám a kedvező lehetőségeket a lakosok mindig kihasználják. A Bahama-szigetek sikertörténete a 17. században kezdődött, amikor a szigetek igazi kalózfészkeknek számítottak.

A 3000 sziget és atoll, hirtelen felbukkanó zátony remek búvóhelyet jelentett a kincsvadászok, fosztogatók számára. Az időben következő kedvező alkalmat pedig az amerikai polgárháború szolgáltatta, amikor is a hajóblokád miatt a déliek nem tudtak több gyapotot exportálni az északiaknak, hogy aztán fegyvert vásároljanak a hasznon. A Bahama-szigeteki brit blokádtörők segítségével azonban ez mégis lehetővé vált.

Később a szigetek elkezdtek a szerencsejátékosok paradicsomává is válni, amikor az USA-ban bevezették az alkoholtilalmat, hiszen amerikaiak ezrei árasztották el a területet, hogy ott töltsék a szabadságukat. Amikor a 60-as években a szomszédos Kubának be kellett zárnia szórakoztató negyedeit, a Bahamák végérvényesen a Karibi-térség fő szórakozó centrumává váltak.

Sajnos a szigetek manapság is az egyik legfontosabb kábítószer-átrakóhelynek számítanak, ezért a közbiztonságon van még mit fejleszteni. De emellett jelenős turisztikai központ is, egyik leghíresebb sportja például a cápavadászat. Vigyázni kell azonban, mert a kempingezőkkel nem bánik elnézően a hatóság, akár ki is utasíthatja az országból, akit vadkempingezésen érnek.

Fő exportcikknek a tengeri halak és rákok számítanak, valamint mezőgazdaságát a cukornádra és ananásztermesztésre építi az állam. Az igazi trópusi hangulat tehát minden szegmensben adott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük