Kezdőlap » Nyaralás » Utazunk: New York

Utazunk: New York

New York a megvalósult amerikai álom városa, a világ metropolisza, a szabadság és a korlátlan lehetőségek szimbóluma. Talán a földkerekség egyetlen városához sem fűződött annyi remény és álom, mint hozzá.

A 46 méter magas Szabadság-szobor fogadta a több, mint 10 millió bevándorlót, akik az elmúlt évszázadban tengeri úton érkeztek Amerikába. Ezért ma már senki nem csodálkozik azon, hogy a város a különböző emberi kultúrák és közösségek gyűjtőhelye, ahol mindenki megfér a másik mellett.

De New York nemcsak színes népességével, hanem még színesebb kulturális életével is vezető szerepet tölt be a világban. Itt találhatóak a leghíresebb amerikai múzeumok, mint pl. a Metropolitan, a Guggenheim, vagy a Modern Művészetek Múzeuma. De művészeti szempontból elkerülhetetlen meglátogatni a Broadway színpadait, vagy a mai napig működő jazz bárokat.

Építészeti látnivaló is akad bőven, a már említett Szabadság-szobrot Franciaország ajándékozta az USA-nak 1886-ban a barátság jelképeként, az ország függetlenségének 100. évfordulójára. Manhattan felhőkarcolóit és a Wall Street impozáns épületeit, valamint a híres bikaszobrot szintén lehetetlen kihagyni a repertoárból.

Aki pedig kilátásra vágyik, az Empire State Buildung tetejéről kedvére nézelődhet, ameddig a szemem bírja. Ha pedig urbanista túrát készülünk tenni, akkor gyakran fogunk találkozni a város egyik jelképévé vált sárga taxikkal, melyekből csak Manhattan-ben 11 ezer közlekedik. A séta végén pedig tegyünk egy pihenőt a híres Central Parkban, New York tüdejében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük