Kezdőlap » Hotel » Utazás Milánóba

Utazás Milánóba

Milánó egy gyönyörűszép, nyugodt olasz város, amely egyik másik városhoz sem hasonlítható az országban. Sokak szerint a legjobb időpont az ide látogatásra augusztus, hiszen ekkor annyira meleg van, hogy a helyiek elutaznak a hegyekbe, vagy hidegebb tájakra, és szinte tényleg kiürül a város. A város első benyomásra mindenképp pozitív, hiszen akárhova elmegy az ember, mindenhol viszonylag barátságos árakkal találkozik, sem az éttermek, sem a bárok nem tűnnek megfizethetetlennek, persze ne számítsunk túl nagy olcsóságra sem.

Ami Milánó városában rendkívül jó, az a földrajzi elhelyezkedése, hiszen például hogyha valaki szereti a téli sportokat, egy órás utazásra már talál is néhány helyet, ahol hódolhat eme szenvedélyének, ugyancsak így van ez nyáron is, hogyha fürdőzni szeretnénk, szinte egy óra alatt bármely gyönyörű tengerpartra eljuthatunk. Ezen kívül a város környékén számos csodás tó található, például a Lago Maggiore, a Lago Como, és a Lago Garda is. Tehát hogyha nem csupán városnézésre vágyunk, rengeteg lehetőség van, amivel élhetünk. Milánóból rendkívül egyszerűen eljuthatunk bárhova, hiszen a helyi repteren a világ szinte bármely városába indulnak járatok, főként Európa pontjaira, és még a repülőjegy sem olyan drága.

Ami talán furcsa lehet számunkra, hogyha Milánóba érkezünk, hogy néha igencsak szmogos a levegő, mivel kevés a légmozgás. Természetesen, hogyha nyaralni jövünk ide, akkor mindenképp érdemes megkóstolni az olasz konyha remekeit, a pizzát, vagy a pastát, valamint az olasz kávét is, ami fantasztikus ízű. Ne lepődjünk meg azon, hogy a városban az utakon nincsenek sávok, így kicsit más a közlekedés mint hazánkban, viszont így gyorsabban eljuthatunk egyik helyről a másikra, és az olasz sofőrök nem is annyira idegesek, mint ahogy azt mi hazánkban megszokhattuk. Valójában Milánó nagyon gyönyörű város, ahogy az egész ország is, így rengeteg látnivaló akad errefelé. Mindenképp elmondhatjuk, hogy az életszínvonal is jóval magasabb, mint hazánkban, azonban még mindig nem olyan magas, mint a várostól északra található Svájcban. Hogyha ide érkezünk nyaralni, vagy egy kisebb időt szeretnénk eltölteni a városban, semmiképp sem a belvárosban keressünk albérletet, hiszen annak az ára nagyon magas, azonban mindenképp érdemes megtekintenünk az egyetlen nemzetközileg elismert 7 csillagos szállodát, ahol csupán egy éjszakára egy lakosztály 1 millió forinttól kezdődik. Milánóban a mindennapok nyugodtak, és vidámak, így hogyha egy csodás környezetben szeretnénk egy kicsit feltöltődni utazásunk alkalmával, nyugodtan válasszuk Olaszország ezen városát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük