Kezdőlap » Nyaralás » Utazás Izlandra

Utazás Izlandra

Izland egy szigetország, Európa északi részétől nyugatra az Atlanti – óceánon. Turistaként odalátogatni a nyári időszakban javasolt, ekkor 12 – 14 fokos a hőmérséklet. Sok kirándulóhely csak ebben az évszakban közelíthető meg. Az időjárás rendkívül szeszélyes, akár félóránként is változhat a napsütés, az eső és a jeges szelek.
Izlandot a gejzírek országának is nevezik. Sehol máshol a világon nem található ennyi ebből a különleges természeti képződményből, mint itt. A sziget levegője és vizei rendkívül tiszták. Bámulatos a gyorsan változó természet: a vulkánok, gejzírek, gleccserek, sziklás tengerpartok.

A közbiztonság rendkívül jó, de az ott tartózkodás – ételek, italok, autóbérlés, szállás – európai pénztárcával mérve is drágának mondható. Konyhájuk azonban nagyon egészséges, az itteniek nagyon sok halat fogyasztanak.

Az ország fővárosa Reykjavík, ahol pezseg az éjszakai élet, noha a nyári hónapokban éjjel is világos van. Itt érdemes megnézni a Nemzeti múzeumot, és ellátogatni a bolhapiacra. Pihenésképpen elücsöröghetünk egy hangulatos kávézóban, vagy pubban. Az ország többi része ritkán lakott a kedvezőtlen viszonyok miatt, de egy – két nemzeti parkot érdemes megtekinteni, esetleg egy hosszabb túra során felfedezni a természet szépségeit a szigeten.

Itt alakult a világ első parlamentje, amelynek helye ma is megtekinthető. Azok, akik nem szeretik a tömeget, azért szeretnek ide utazni, mert a hely földrajzi elszigeteltsége miatt nincs zsúfolva turistákkal, mondhatni, még érintetlen.
Akik már jártak itt, úgy vélekednek, hogy egy furcsa, különleges szépségű hely, ami teljesen más, mint amit idáig valaha láttak, de mindenképpen érdemes felfedezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük