Kezdőlap » Hotel » Utazás Illinois államba

Utazás Illinois államba

Illinois állam az Egyesült Államok 21. tagállama, az USA ötödik legnépesebb tagállama, amely a közép-nyugati régióban helyezkedik el. Illinois állam gazdaságának húzóágazata Chicago metropolisza, azonban az állam többi részén mezőgazdasági területek, és iparvárosok, valamint szénbányák is találhatóak. Illinois közlekedési csomópont is, hiszen központban fekszik, a Nagy-tavak és Mississippi között. Illinois államot nagyon gyakran csak az USA mikrokozmoszának nevezik, hiszen területén nemcsak városok és, vidéki környékek, hanem gyárak és is tanyatelepek találhatók. A legnagyobb város az államban Chicago, ahol legalább 2,8 millió lakos él napjainkban, majd tőle kisebb Aurora, Rockford, Joliet, Naperville és Springfield is jelentős városok.
Illinois államba a legegyszerűbben úgy juthatunk el, hogyha Chicagoba repülünk. Ezt többféle légitársasággal, és többféle útvonalon keresztül megtehetjük. Például repülőjáratokat indít ide a SWISS légitársaság, az Alitalia, az Air France, vagy a Continental Airlines is. Gyakran úgy indulnak ide a gépek, hogy Zürichben, Frankfurtban, és Párizsban is át kell szállnunk. Az útiköltségre legalább 300 ezer forintot érdemes számolnunk.
Illinois államban megannyi szállás található, főleg Chicagoban. Azonban számos látnivaló, nevezetesség és turistaprogram is szervezésre kerül, melyekről az utazási irodákban és az interneten keresztül is információt szerezhetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Winterthur, egy csendes svájci kisváros

Winterthur Svájcban található kisváros, amely igazán csendes, békés környezetben található, de nem messze van az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük