Kezdőlap » Hotel » Utazás Hollandiába

Utazás Hollandiába

Hollandia Nyugat-Európában helyezkedik el, Németország, Belgium és az Északi-tenger alkotják a határait. Területén 20 nemzeti park is található, közülük a két legnépszerűbb a De Hoge Veluwe Nemzeti Park, melynek a területén erdős, legelős és vizes részek is találhatóak, valamint az erdős-legelős Veluwezoom Nemzeti Park.
Az országban összesen 12 tartományt, régiót különítenek el egymástól, melyek a következőek: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, és Zuid-Holland. Hollandia legnépszerűbb, és nagyobb városai között megemlíthetjük az ismert Amszterdamot, Arnhem-et, Eindhovent, Leident, Rotterdamot, és Utrecht-et.

Hollandiában számos látnivaló található, szinte minden városban találhatunk egy-két érdekességet, nevezetességet. Az ország területén több világörökségi helyszín is található, az UNESCO listáján szerepel többek között Schokland és környéke, valamint Amszterdam városának majdnem az egésze. Ugyancsak világörökségnek számít a Kinderdijk-elshouti malomrendszer, és Willemstad történelmi körzete is, innen például a belvárost és a kikötőt is a világörökségi listán tartják számon.
Hogyha szeretnénk elutazni Hollandiába, akkor többféle módon tehetjük ezt meg, választhatjuk a légi közlekedést, hiszen fapados repülőjáratokkal egészen olcsón eljuthatunk az országba. Hogyha vonattal szeretnénk menni, kissé több útiköltséget kell hogy felszámoljunk, azonban túrabuszokkal is egész jó áron eljuthatunk valamelyik holland városba. Természetesen a legolcsóbb, és leggyorsabb mód a repülővel való közlekedés, ami azért is jó, mert több légitársaság is indít járatokat Hollandiába, így választhatjuk például a KLM Royal Dutch Airlines, az Austrian Airlines és a Lufthansa járatait is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük