Kezdőlap » Hotel » Utazás Grenoble városába

Utazás Grenoble városába

Grenoble Franciaországban található város, az országban a 8. legnagyobb egyetemi város, mely az Alpoktól csupán néhány kilométerre fekszik.
A város lényeges oktatási szempontból, hiszen 3 egyetem, és 2 főiskola is működik itt, viszont Grenoble mégsem csupán erről, sokkal inkább a síparadicsomjairól híres, melyek a közeli Alpokban vannak, valamint a városban található Quartier Saint Laurent olasz negyedről is rendkívül ismert. Sok sportrajongó ismerheti a várost például futball-, rögbi-, vagy jégkorongcsapatáról, azonban lényeges a helyi Polygone Scientifique tudományos központ is, mely világhírű hírnévre tett már szert.

A város látványosságai közül az első, mely mindenkinek eszébe jut Bastille erődje, mely a város leginkább látogatott nevezetessége. Az erőd, mely a hegy oldalán található, nemcsak a városra ad csodás kilátást, hanem a közeli hegyekre is, könnyen feljuthatunk ide a téléphérique, azaz a tojás alakú felvonó segítségével, de hogyha szeretnénk, gyalog is felmászhatunk. A városban kulturális élményekkel is gazdagodhatunk, tehetünk egy sétát az óvárosban, vagy az úgynevezett antikvárius negyedben is, viszont hogyha múzeumokat látogatnánk szívesebben, arra is lehetőségünk van. A helyi múzeumok közül mindenképp keressük fel elsőként a Grenoble Múzeumot, amely már csak a modern épülete miatt is megéri hogy megtekintsük, viszont belül olyan egyedi művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg, melyben többek között Picasso, Andy Warhol, Miro, vagy Kandinsky egy-egy műve is szerepel. Egy 2. világháborút bemutató múzeum például az Ellenállás és Deportálások Múzeuma, míg a 100 éves helyi néprajzi múzeum a Musée Dauphinois nevet viseli.

A városban több étterem található, az olcsóbb kategóriáktól az exkluzívig valamelyiket mindenképp próbáljuk ki, hiszen a francia konyha remekei biztosan ízleni fognak nekünk. Hogyha nem kedveljük annyira a helyi fogásokat, ehetünk kínai, vagy ázsiai vendéglátóhelyen is, azonban a város különlegességeit, mint a grenoblei diót, a gratin dauphinoist, amely tejszínben sült krumplit jelent, vagy a rákos csirkét és a Chartreuse likőrt mindenképp érdemes legalább egyszer kipróbálni. Grenoble híres a kesztyűgyártásról is, így hogyha van rá módunk, vásároljunk egy igazi, helyben készített kesztyűt is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük